Web design direct
Image default
Bedrijven

Wat is een domeinnaam?

Domeinnaam is het adres van uw website dat mensen in de URL-balk van de browser typen om uw website te bezoeken.

Met andere woorden, als uw website een huis was, dan is uw domeinnaam het adres.

Laten we nu ingaan op de gedetailleerde uitleg.

Internet is in feite een gigantisch netwerk van computers die via kabels met elkaar zijn verbonden. Om ze gemakkelijk te identificeren, is aan elke computer een reeks nummers toegewezen, het IP-adres.

Dit IP-adres is een combinatie van cijfers gescheiden door punten. Meestal zien IP-adressen er als volgt uit:

66.249.66.1

Computers hebben geen probleem om deze nummers te identificeren en te onthouden. Het is echter onmogelijk voor mensen om deze nummers te onthouden en te gebruiken om verbinding te maken met websites op internet.

Om dit probleem op te lossen, werden domeinnamen uitgevonden.

Een domeinnaam kan woorden bevatten waardoor het gemakkelijk is om websiteadressen te onthouden.

Als u nu een website op internet wilt bezoeken, hoeft u geen reeks cijfers in te typen. In plaats daarvan kunt u een gemakkelijk te onthouden domeinnaam typen, bijvoorbeeld dewebhosternederland1223.com.

Wil je graag je eigen domeinnaam registreren? Dan kan op de volgende link: Domeinnaam

Wat is webhosting?

Webhosting is de plek waar alle bestanden van uw website staan. Het is als de thuisbasis van uw website waar deze daadwerkelijk leeft.

Een goede manier om hierover na te denken is als de domeinnaam het adres van uw huis was, dan is webhosting het huis waar het adres naar verwijst. Alle websites op internet hebben webhosting nodig.

Wanneer iemand uw domeinnaam in een browser invoert, wordt de domeinnaam vertaald naar het IP-adres van de computer van uw webhostingbedrijf. Deze computer bevat de bestanden van uw website en stuurt die bestanden terug naar de browsers van de gebruikers.

Webhostingbedrijven zijn gespecialiseerd in het opslaan en bedienen van websites. Ze bieden hun klanten verschillende soorten hostingplannen aan. Een goed en aangeraden website is cloud86. Zij bieden betaalbare webhosting pakketten aan.