Web design direct
Image default
Bedrijven

Tips bij het laten maken van een animatiefilm

Een animatiefilm maken is een originele manier om je bedrijf op de kaart te zetten. Het is dan ook verstandig om samen te werken met een bureau dat hierin gespecialiseerd is. Hoewel de makers het voor jou maken, is de invulling eigenlijk helemaal aan jou. Er zijn een paar dingen waar je op kunt letten.

Selecteren van de makers

De kwaliteit van de video is erg belangrijk dus je moet een weloverwogen keuze maken wie jouw animatiefilm maken mag. Het bepaalt namelijk hoe je overkomt op jouw klanten. Je kunt hierbij twee dingen in het achterhoofd houden. Je kunt gaan voor ervaren filmmakers, waarbij kwaliteit is gegarandeerd. Heel vaak hebben zij al een groot portfolio waardoor je een goed beeld krijgt van wat je kunt verwachten. Je moet echter ook bedenken welke stijl je leuk vindt en dan zijn het misschien juist nieuwe bedrijfjes die precies kunnen maken wat je zoekt. Weet wel: de prijs is niet altijd de enige indicator voor kwaliteit.

De boodschap

Hoe cool je video ook uitziet, het gaat om de boodschap. Wanneer je een animatiefilm maken laat, houd er dan rekening mee dat de video niet te lang moet zijn, want dan haken mensen af. Houd reken met één à anderhalve minuut. Het is belangrijk dat je metten tot de kern van je boodschap komt. Dit kun je het best doen door een script te schrijven. Het bedrijf dat de animatiefilm maken kan zal je daar ook goed bij helpen: ze weten hoe je een boodschap moet overbrengen.

Verspreiden na maken animatiefilm

Uiteindelijk moet de animatievideo ook bij jouw publiek terechtkomen en alleen jij kunt daar voor zorgen. Kanalen als YouTube zijn heel geschikt, maar een zakelijke video kun je ook via LinkedIn verspreiden. En uiteindelijk zijn sociale mediakanalen ook belangrijk om een zo breed mogelijk publiek te bereiken. Het is ook belangrijk dat je kijkt naar je doelgroep. Waar zijn ze actief? Zorg dan dat je hier ook je materiaal plaatst.

https://animatievideokoning.nl/animaties-maken/