Web design direct
Image default
Bedrijven

Offshore Software Ontwikkeling

Heb jij je ooit afgevraagd hoe sommige IT bedrijven zeer uitdagende software-projecten succesvol voltooien met een schaarste aan lokaal talent? Eén van de obstakels in het proces van ervaren ontwikkelaars werven is daarnaast zeer zeker ook de hoge salarissen die daarmee gepaard gaan.

Maar dit hoeft allemaal geen effect te hebben op jouw zoektocht naar het juiste softwareontwikkelingsteam. Je kunt namelijk gebruik maken van Offshore Software Development services!

Nooit eerder de keus overwogen? Laten wij snel een kijk nemen naar de toepassingen en voordelen van deze strategie.

Wat is Offshore Software Ontwikkeling?

Offshore softwareontwikkeling is het proces waarbij een organisatie of individue hun softwareontwikkeling uitbesteedt aan een extern bedrijf dat hierin gespecialiseerd is.

Offshore softwareontwikkeling vindt vaak plaats in landen met lagere arbeidskosten en minder strikte regelgeving op het gebied van intellectueel eigendom. Hierdoor kunnen bedrijven programmeurs inhuren tegen lagere kosten en toch kwalitatieve resultaten produceren.

Als een bedrijf besluit te offshoren, gaat deze typisch eerst op zoek naar een toegewijd softwareontwikkelingsteam.

Google, Microsoft en Apple hebben bijvoorbeeld allemaal hun R&D-centra in Bangalore. Deze tech-hub in India word daarom ook vaker aangeduid als het ‘Silicon Valley van Azië.’

Dankzij de lagere bedrijfskosten, de enorme pool van talent en de mogelijkheid om snel op te schalen, kunnen ze hun output verhogen en hun technische expertise verbeteren, zonder onnodige stress, gedoe of kosten.

Wanneer is Offshore Softwareontwikkeling de juiste keus?

De beslissing om offshore te gaan werken heeft alles te maken met de kostenbesparingen die haalbaar zijn door het product te bouwen in een land waar de arbeidskosten lager zijn.

Het is voor elk bedrijf essentieel om kosten en uitgaven te beheersen, omdat kosten gemakkelijk uit de hand kunnen lopen. Het salaris van een software-engineer is één van de hoogste die er is en kan voor elk bedrijf moeilijk zijn te dekken. Software Development Outsourcing-services kunnen u echter helpen geld te besparen terwijl u uw marges vergroot en u toegang krijgt tot teams van getalenteerde individuen.

Het afwijzen van lucratieve klanten of projecten doet pijn. Maar als u niet de capaciteit hebt om ze te huisvesten, kan dat te vaak gebeuren. Met het juiste team kunt u dat echter oplossen. SHORE teams helpt u als klant het juiste team voor uw bedrijfsdoelen te identificeren, zodat u snel en effectief kunt schalen.

Offshore softwareontwikkeling is een kosteneffectieve manier voor startups om digitale producten te bouwen. Het kan goedkoper zijn om in zee te gaan met offshore-ontwikkelaars die meer technisch aangelegd zijn, een betere klantenservice bieden en openstaan voor het werken aan nieuwe technologie.

Softwareontwikkeling Offshoren past bij u als:

 • u toegang wilt  krijgen tot vaardigheden die momenteel niet beschikbaar zijn vanwege het tekort op uw lokale talentmarkt – lokale werving duurt te lang en kan zeer riskant zijn.
 • u nieuwe ontwikkelaars aan uw team wilt toevoegen om de projectdeadlines te halen. Maar de hoeveelheid professionals zeldzaam is in uw land.
 • u snel moet kunnen schalen als reactie op de klant/gebruikersvraag, maar daarbij ook kosten wilt besparen.
 • u wilt dat uw interne team zich concentreert op zinvollere of de hoofdactiviteiten.

Offshore Softwareontwikkeling VS. Andere Methodes

Laten we ook even andere methoden bespreken om uw team uit te breiden. Al deze modellen kunnen worden gebruikt om uw bedrijf te helpen opschalen. Welke optie u kiest, hangt volledig af van uw behoeften. Maar maak je geen zorgen, SHORE teams voorziet u van advies!

 • In-House Team – een eigen en lokaal ingehuurd team dat op de lokale loonlijst staat. Het zijn vaste werknemers die in dit betreffend land belastingplichtig zijn. Dit betekent volledig toezicht en een volledig salaris.
 • Uitgebreide teams – flexibele wervingsstrategie waarmee u uw interne IT-teams per persoon kunt uitbreiden.
 • Uitbestede teams – deze externe teams nemen delen of zelfs alle bedrijfsfuncties over. Meestal in het buitenland te vinden.
 • Hele afdeling Near/Offshoring – outsourcing naar afdelingen in nabije of verre locaties.

De voordelen van Software Development Outsourcing-services ten opzichte van enkele van de andere genoemde methoden zijn:

 1. Kostenefficiënte strategie
 2. Krijg toegang tot een wereldwijde talentenpool
 3. Bespaar tijd
 4. Mogelijkheid om snel en gemakkelijk omhoog of omlaag te schalen
 5. Teams kunnen de klok rond aan uw product werken.

De Volgende Stap

De voordelen van offshore software ontwikkelen zijn duidelijk. Maar het kan zeker een uitdagende stap zijn om te overwegen. Het helpt natuurlijk om een goede partner te hebben met de juiste ervaring om u hierbij te adviseren.

Bent u op zoek naar een toegewijd softwareontwikkelingsteam voor uw offshore doelen? Of bent u gewoon geinterresseerd in dit onderwerp? Neem contact op met de experts van SHORE teams.