Web design direct
Image default
Bedrijven

Wat zijn de voordelen met een WooCommerce webshop?

WooCommerce webshops zijn WordPress websites, welk de plugin genaamd WooCommerce gebruiken. WordPress het meest gebruikte en meest gebruiksvriendelijke Content Management Systeem (CMS) voor websites en webshops. Niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld. Het CMS biedt dan ook vele pluspunten. In dit artikel leer je wat de voordelen zijn van een WooCommerce webshop.

 

WooCommerce: in de basis al een fantastische oplossing

In de basis is WooCommerce al een fantastische oplossing. Zo krijg je al veel opties:

  • Eenvoudig productbeheer
  • Eindeloze variaties bij producten (denk aan kleuren)
  • Voorraadbeheer
  • Uitgebreide API met allerlei diensten zoals een verzendplatform.

Je kunt dit vervolgens naar wens verder uitbreiden met extra functionaliteiten in de vorm van plugins of maatwerk.

 

Verschil met andere webshops

Veel standaard webshops zijn uitgerust met heel veel functionaliteiten die voor veel ondernemers niet of nauwelijks van toepassing zijn. Zonde, want al met al maakt dat het wel een zwaar pakket wordt dat lastig is om te gebruiken. Ook Google is er minder blij mee. Een zware site of shop voelt voor de gebruiker traag aan. Dat wil je en kun je voorkomen door een WooCommerce webshop te kiezen met een op maat gemaakt eigen thema.

 

Voordelen van een WooCommerce webshop

We hebben je al een paar voordelen genoemd, maar hieronder volgen ze nog even allemaal voor je op een rijtje: de voordelen van een WooCommerce webshop:

  • Hoge schaalbaarheid en lage winkelkosten
  • Installatie is snel gerealiseerd. Daarna kun je zelf aan de slag met het toevoegen van de producten.
  • Perfecte te combineren gratis of betaalde plugins en thema’s
  • Grote internationale WooCommerce gemeenschap (je zit nooit aan 1 partij vast)
  • Voor iedere denkbare integratie is inmiddels wel een oplossing.
  • Talrijke koppelingen mogelijk zoals boekhoudsystemen, Google Shopping en POS-systemen.

 

WooCommerce of Magento?

Maar hoe zit het dan met Magento? Ook dit is een heel goed CMS voor je webshop. Daarbij is het ook een – in de basis – gratis oplossing. Je betaalt hier alleen voor de ontwikkeling, licentiekosten van de extenties, de hosting (wat bij elke site en shop het geval is) en het onderhoud. Op het gebied van ontwikkelingskosten is Magento alleen wel een stuk duurder dan WooCommerce. Bij WooCommerce komt u met basiskennis van HTML en CSS al aardig ver. Bij Magento heeft u toch echt deskundige programmeurs nodig. Ook zijn de kosten van extensies over het algemeen duurder. Aan de andere kant is het zo dat programmeurs met Magento eenvoudiger specifieke functionaliteiten voor je kunnen inbouwen. Bij WooCommerce kan dit iets lastiger blijken. Daarom is Magento vaak ook wel geschikt voor grote webshops.

 

Is WooCommerce geschikt voor jouw winkel?

Er zijn dus veel voordelen van WooCommerce. Het is heel erg geschikt voor als je een kleine tot middelgrote onderneming hebt en als je je shop zelfstandig wilt beheren. Maar omdat het goedkoper is dan Magento is WooCommerce aan te raden als je een beperkt budget hebt. Er zijn natuurlijk altijd nadelen. Dat is bij alles zo. Maar dankzij het groeiende WooCommerce-ecosysteem en de community ben je hier wel in goede handen.