Web design direct
Image default
Bedrijven

Het belang van een goede website

Elk succesvol bedrijf moet online aanwezig zijn als het wil concurreren in onze digitaal georiënteerde wereld. De website is vaak de primaire bron van marketing en het eerste contact met potentiële klanten, dus het is belangrijk om een sterke site te hebben die de waarden en producten van uw bedrijf nauwkeurig weergeeft. 

Dit betekent dat u op uw website kwalitatieve inhoud moet bieden die bezoekers vertelt over de diensten of producten die u aanbiedt en waarom deze de moeite waard zijn. Het is ook belangrijk dat consumenten weten hoe ze aanvullende informatie over uw bedrijf kunnen vinden via verschillende soorten online media zoals blogs of sociale netwerken. 

Verder is het optimaliseren van de lay-out van de website, zodat deze een aantrekkelijk ontwerp en eenvoudige navigatie heeft, van vitaal belang om een goede indruk te maken op bezoekers – dit is tenslotte een van de eerste indrukken die zij van uw bedrijf zullen krijgen. Investeren in professionele bronnen voor het ontwerpen van een website kan voor veel bedrijven voordelig zijn, omdat het ervoor zorgt dat alles er gepolijst en professioneel uitziet. 

Al deze elementen komen samen om een indruk van kwaliteit te creëren die meer klanten zal aantrekken en een aanzienlijke betrouwbaarheid zal opbouwen bij potentiële kopers. Daarom zou een goed ontworpen website bovenaan de lijst van elk bedrijf moeten staan bij het plannen van hun marketingstrategie als ze potentiële klanten voor zich willen winnen voordat ze overgaan op andere aspecten van verkoop. Wil jij nu meer weten over het maken van een goede website? Neem dan eens een kijkje op de website van Bloeise.

Een goed ontworpen website is gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te navigeren

Wanneer u een website lanceert, moet u ervoor zorgen dat deze gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te navigeren is. Als een website niet goed is gebouwd, zullen gebruikers moeite hebben te vinden wat ze zoeken – en de site misschien wel helemaal verlaten! Blogs zijn overigens een goede manier om informatie te delen. Deze kun je zelf schrijven, maar ook een blog abonnement behoort tot de mogelijkheden.

Richt u op een intuïtief ontwerp dat gebruikers van de ene naar de andere pagina leidt. Houd menu’s beknopt en overweeg het toevoegen van feedback signalen zoals hover effecten om links beter zichtbaar te maken. Probeer er ook voor te zorgen dat al uw webpagina’s binnen drie klikken of minder bereikbaar zijn – deze regel geldt vooral voor pagina’s diep in uw site. 

Verder hebben sommige websites baat bij duidelijke aanmeldingsformulieren of links, zodat nieuwe bezoekers toegang krijgen tot exclusieve inhoud of aanbiedingen. Een goede website moet ook prioriteit geven aan prestaties; laadtijden moeten zo laag mogelijk worden gehouden door afbeeldingen te comprimeren en code waar nodig te minen. 

Denk eraan: als het laden van een pagina te lang duurt, zullen veel bezoekers er niet op wachten! Door deze eenvoudige richtlijnen te volgen, kunt u er zeker van zijn dat uw website gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te navigeren is!