Web design direct
Image default
Bedrijven

Tips voor werkkleding bedrukken of borduren

Voordat je gaat kiezen of  je kleding wil laten bedrukken of borduren, is het natuurlijk handig om als eerst te bepalen wat je precies wil laten bedrukken of borduren. Wil je professioneel overkomen en sta je binnenkort op een beurs? Dan zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen om een polo te laten borduren met jouw bedrijfslogo. Een polo geeft namelijk een luxe uitstraling en heeft over het algemeen ook een wat dikkere stof. Misschien sta je binnenkort wel op een sportevenement en heb je T-shirts nodig voor je team? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om T-shirts te laten bedrukken met een slogan of namen van teamspelers. Of juist petten laten borduren om iets weg te geven op een event? Er zijn ontzettend veel verschillende opties waar je uit kunt kiezen.

Voor- en nadelen bedrukken

De voordelen van kleding bedrukken is dat het relatief goedkoper is dan borduren en het is zeer geschikt voor fijne details. Bovendien heeft bedrukking een snelle verwerkingstijd waardoor het snel geleverd kan worden. Een nadeel van bedrukken is dat het belangrijk is om wasvoorschriften na te leven om de levensduur te behouden. Daarnaast is bedrukken niet geschikt voor alle soorten stof.

Voor- en nadelen borduren

In tegenstelling tot bedrukken, gaat kleding met een geborduurde logo langer mee. Een voordeel van borduren is namelijk dat het een lange levensduur heeft en een luxere uitstraling. Een nadeel van borduren is wel dat fijne details niet mogelijk zijn en dat het niet geschikt is voor fijne stoffen, zoals een T-shirt.

Werkkleding

 

Kleuren bepalen

Nadat je besloten hebt welk kledingstuk je wil laten bedrukken of borduren, is het tijd voor de volgende stap, namelijk het bepalen van de kleur. Denk van te voren goed na welk kleur kledingstuk je uitzoekt. Kies je voor neutrale kleuren zoals wit, zwart of grijs? Of wil je graag opvallen met een fel gekleurd T-shirt? Vervolgens ga je beslissen over de kleuren van je logo of afbeelding die je op je T-shirt wil laten borduren of bedrukken. Heb je gekozen voor een rood T-shirt? Dan is het niet heel verstandig om een rood drukbestand te nemen. Bedenk dus goed van te voren welke kleuren jouw ontwerp het beste naar voren laten komen op je T-shirt.

Maten en pasvormen

Nu je eruit bent welke stijlen en kleuren je aan je kledingstuk wil toevoegen, is het handig om te kijken naar de maten en pasvormen. Heb je twijfels over welke maat je moet gaan bestellen? Dan is het verstandig om van te voren het kledingstuk te passen om er zeker van te zijn dat het goed zit.

Bedrukte kleding mooi houden

Natuurlijk wil je de kleding die je hebt laten bedrukken of borduren mooi houden. Hierbij is het aantal keren dat je bedrukte kleding wast een belangrijk onderdeel. Daarnaast is het verstandig om kleding binnenstebuiten te wassen niet warmer dan 40 graden. Als het kledingstuk gewassen is, doe het niet in de droger. Hierdoor raakt het bedrukte gedeelte sneller beschadigd.