Web design direct
Image default
Bedrijven

Hoe komt je website beter in google?

Websites maken kost veel geld en tijd. Je wilt daarom natuurlijk dat zoveel mensen jouw website zien. Helaas is het niet zo dat jouw website meteen hoog in de google rankings komen te staan. Hiervoor kun je aan zoekmachine optimalisatie doen. Zoekmachine optimalisatie wordt ook wel SEO genoemd. Dit staat voor Search Engine Optimalisation. Een goede SEO kan grote impact hebben op je campagne. Wanneer dit goed gedaan wordt dan komt jouw pagina namelijk hoger in google te staan. Google kijkt namelijk naar de content op je pagina en rankt deze vervolgens. Het is daarom belangrijk dat de content die op je pagina staat van goede kwaliteit is. Dit kun je doen door on-page SEO en off-page SEO.

Hoe werkt on-page SEO

Het verbeteren van de SEO op je eigen website wordt on-page SEO genoemd. Dit kun je doen door een aantal dingen op je website aan te passen. Zo kun je zorgen voor goede titel tags. De titel is een van de belangrijkste dingen voor SEO. Deze moet daarom kort en krachtig zijn. Deze moet wel duidelijk genoeg zijn voor de bezoeker zodat deze weet wat er op de pagina staat. Ook kun je de meta descriptie aanpassen. Een meta descriptie zorgt niet per sé voor een betere SEO maar zorgt er wel voor dat meer mensen je pagina bezoeken. Verder is voor Google de snelheid van de pagina heel belangrijk en de keywords. Wanneer deze dingen goed gedaan worden dan zorgt dit voor een goede ranking door Google.

Hoe werkt off-page SEO

Wanneer je de autoriteit van de website gaat verhogen door middel van andere websites dan wordt dit off page SEO genoemd. Je kunt dit doen doormiddel van links op andere websites. Wanneer deze websites een hogere autoriteit hebben en jouw content delen dan stijgt automatisch de autoriteit op jouw website. Dit zorgt ook voor een betere ranking in Google en wordt ook wel linkbuilding genoemd.

https://web-wings.nl/verschil-on-page-off-page-seo/