Web design direct
Image default
Bedrijven

Verstandig scheiden met een mediator

Indien u gaat scheiden is het verstandig om de juiste hulp in te schakelen zodat zaken goed en vlot verlopen. Een mediator kan u hierbij helpen. Scheiden is op zich al zwaar genoeg; het is erg prettig als u daarbij wordt begeleid door een ervaren, deskundige bemiddelaar. Mediator scheiding Utrecht kan hulp bieden bij uw scheiding en regelt het traject van begin tot eind. U hoeft het niet alleen te doen!.

Mediator scheiding Utrecht en alle zaken die erbij komen kijken

Een scheiding heeft niet alleen invloed op u en uw partner, maar ook op de kinderen, uw financiën en uw woonsituatie. Een mediator zal u ontlasten door u aan de hand mee te nemen en u door het traject heen te loodsen. Ook mediator Amstelveen beschikt over de ervaring en deskundigheid die u nodig hebt in dit proces. De emotionele kant van het uit elkaar gaan, en ook de financiële en juridische aspecten worden allemaal met u doorgenomen.p>

Het verloop van het process

De mediator Alkmaar, Utrecht en Amstelveen werken met een duidelijk stappenplan. Eerst wordt er een intake gepland om te bekijken waar de mediator u mee van dienst kan zijn. Vervolgens worden er, aan de hand van uw wensen en agenda, bijeenkomsten ingepland. Hierbij kunnen documenten worden overlegd, besproken en opgesteld. Bent u het over alles eens, dan zet u uw handtekening en zal uw mediator de documenten aan de advocaat overdragen. Daarna wordt de aanvraag voor de echtscheiding gedaan. Na enkele weken zal de rechtbank de beschikking afgeven en wordt u gevraagd om de Akte van Berusting te tekenen. Uw scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente en is hiermee definitief. Zo begeleid de mediator het proces van begin tot eind.

Kosten van een mediator

Het is in veel gevallen mogelijk om een toevoeging (subsidie) te ontvangen voor het mediationtraject. Uw mediator vraagt deze subsidie voor u aan bij de Raad van Rechtsbijstand. U moet wel voldoen aan de voorwaarden, zo mogen uw inkomen en eigen vermogen niet te hoog zijn. Op www.rechtsbijstand.nl kunt u zien of u in aanmerking komt. U betaalt voor de mediation dan een eenmalige eigen bijdrage van 54,- of 107,- euro. Voor het griffierecht en de werkzaamheden van de advocaat betaalt u nog 39,50 per persoon.

https://www.uwfamiliemediator.nl/