Web design direct
Image default
Marketing

Wat houdt internet marketing in?

Veel mensen zijn bekend met de algemene term “marketing”. Maar naast de traditionele kanalen waarin bedrijven hun bedrijf promoten, gebeurt er tegenwoordig ook veel binnen het kader van internet marketing (ook wel online marketing genoemd). Internet marketing is een innovatieve manier van marketing die online plaatsvindt.

Doeleinden

De voornaamste reden waarvoor bedrijven internet marketing gebruiken is het stimuleren van verkopen aan consumenten. Maar daarnaast resulteert het vaak ook in hogere bezoekersaantallen en meer leads naar je website. Dit wordt bereikt door bijvoorbeeld, content op sociale media en influencer marketing. Maar een grote deel van internet marketing bestaat ook uit SEA (search engine advertising), en SEO (search engine optimalization). SEA houdt zich bezig met het (betaald) adverteren in zoekmachines, en SEO met de (onbetaalde) zichtbaarheid in zoekmachines zonder hiervoor te adverteren.

Hoe in te zetten?

In principe kan je zelf aan de slag gaan met deze vorm van marketing. Belangrijk is dan wel dat je website goed in elkaar zit, en dat je regelmatig relevante content creëert. Maar om er optimaal gebruik van te maken, is er redelijk wat kennis voor nodig om alle tools te begrijpen. Dit kan vrij veel tijd en geld kosten. Een alternatieve optie is om het uit te besteden aan een internet marketing bureau. Zij hebben experts in dienst zoals content creators en SEO specialisten die voor jou aan de slag kunnen gaan. Door middel van rapportages kan je precies het effect ervan in de gaten houden. Erg handig!

 

https://images.pexels.com/photos/6476193/pexels-photo-6476193.jpeg?auto=compress&cs=tinysrgb&dpr=2&h=750&w=1260

Gerelateerde artikelen

Werk samen met een SEO bureau Den Haag

Onsite SEO, hoe werkt dat?

Zo wordt jouw website online goed gevonden