Web design direct
Image default
Marketing

Welke afbeelding te gebruiken op de website

Voordat u zich verdiept in de gratis archiefafbeeldingen op uw website, zijn er twee algemene beleefdheidsregels die u moet volgen bij het gebruik van CC0-afbeeldingen. Laten we enkele ideeën bespreken die we in gedachten moeten houden voordat we nadenken over welke afbeeldingen we op de website moeten gebruiken. 

Hoewel je op andere sites meer traditionele foto’s kunt vinden, zoals ik al eerder schreef, moet je veel geld betalen voor deze unieke en speciale foto’s. Als u momenteel niet over de middelen beschikt om uw eigen afbeeldingen van hoge kwaliteit te maken, moet u gebruikmaken van stockfoto’s voor uw website. U kunt afbeeldingen van Getty Images gebruiken door ze op uw website in te sluiten (de eerste 10 afbeeldingen zijn gratis) of door een gratis originele afbeelding van hoge kwaliteit te gebruiken. Terwijl sommige van de andere pagina’s waarover ik eerder heb geschreven “traditionele” afbeeldingen hebben.      

Welke pagina u ook kiest, u moet gratis afbeeldingen zo veilig mogelijk gebruiken. Als u stockfoto’s gebruikt, kies dan foto’s die er authentieker uitzien, een klein beetje, en vermijd de voor de hand liggende “stockfoto’s”. Gebruik ook mensen die echt bij het karakter van uw website passen en grijp niet naar het stilstaande beeld. 

Als u geen originele afbeeldingen heeft om te gebruiken, zijn er andere manieren om unieke afbeeldingen te vinden en toch stockfoto’s te vermijden. Gebruik originele afbeeldingen van hoge kwaliteit die de werkelijke plaats, het object of het wezen weergeven, en vermijd afbeeldingen met een gebrek aan kwaliteit. Bekijk gratis en openbare afbeeldingswebsites waar u gratis foto’s met hoge resolutie kunt vinden, zodat u vindt wat u zoekt wanneer u zoekt naar een van de hierboven genoemde creatieve gedeelde websites. Als u geen originele afbeelding heeft die u op uw website kunt gebruiken, zoals een foto van een boom of een kunstwerk, is er een andere manier om te voorkomen dat u niet alleen een unieke afbeelding vindt, maar ook een archieffoto.  

Voor afbeeldingen gaat het auteursrecht zo ver dat ongeautoriseerd gebruik kan leiden tot boetes en zelfs een rechtszaak. Veel websites gebruiken het werk van fotografen zonder toestemming, dus het is illegaal om foto’s te gebruiken die hun eigen gebruiksregels hebben. Om legaal Google-afbeeldingen te gaan gebruiken, moet u ervan uitgaan dat alle afbeeldingen op internet auteursrechtelijk beschermd zijn. Het is belangrijk om de Creative Commons-licentie met een afbeelding op uw site te lezen voordat u deze gebruikt. Als u foto’s zoekt die u op de site kunt gebruiken, kunt u elke foto die u online vindt, downloaden en gebruiken, maar u kunt ongeautoriseerd gebruik van de foto vinden als u ze vindt. 

Op sommige websites kunt u de afbeelding downloaden voor privégebruik (bijv. Als achtergrond- of achtergrondafbeelding), en andere verbieden commercieel gebruik van de afbeelding. Hoewel u deze voor- en nadelen moet overwegen wanneer u afbeeldingen aanschaft voor uw e-commercebedrijf, hebben sommige premium- en gratis stockafbeeldingsites premium- of gratis stockfoto’s op hun site. Bij het zoeken naar archiefbeelden, probeer je ook het juiste type afbeelding voor de site te kiezen, zoals een achtergrond, wallpaper of achtergrond. Als u simpelweg geen tijd heeft om door alle pagina’s te bladeren om de perfecte afbeelding te vinden, kunt u altijd een zoekmachine voor stockfoto’s gebruiken.     

In vergelijking met Google krijgt u afbeeldingen die voornamelijk door professionele fotografen zijn gemaakt, waardoor uw website er veel professioneler uitziet. Als de afbeeldingen niet zacht zijn, weten uw klanten welke afbeelding is gemaakt en welke afbeelding op uw website wordt weergegeven.   

Dit beleid werkt ook goed voor andere websites waar u professionele afbeeldingen als bedrijfsfoto’s moet projecteren. Dit betekent dat u afbeeldingen moet kiezen die uniek en anders zijn dan de professionals en dat u de gebruikelijke kitscherige archieffoto’s moet vermijden die op andere websites in dit gebied voorkomen. 

Indien mogelijk is het altijd het beste om uw eigen originele foto’s te gebruiken, maar als u dat doet, zult u waarschijnlijk merken dat de afbeeldingen van de mensen zelf er altijd uitzien als stockfoto’s. Hoewel een website met een stockfoto misschien niet zo erg lijkt, kan onechtheid de prestaties van uw website beïnvloeden. Het hebben van foto’s in uw inhoud kan beter zijn dan helemaal geen foto’s, en als het mogelijk is, kan dit veel problemen voor uw bedrijf veroorzaken. 

Heeft u na het lezen van dit artikel toch het idee hulp nodig te hebben en woonachtig rondom Rotterdam. Dan kan het inschakelen van een webbureau in Rotterdam u helpen bij het vinden van de perfecte foto voor op jouw website. Wacht niet langer en vraag een offerte op!