Web design direct
Image default
Marketing

Het Umbraco CMS

Wanneer je een website wilt maken moet je kiezen met welk content management systeem (CMS) je dit gaat doen. Je hebt tegenwoordig de keuze uit verschillende systemen, zoals WordPress en Umbraco. In dit artikel zal ik wat verder ingaan op het Umbraco CMS. Het Umbraco CMS is namelijk een CMS die niet zo bekend is als WordPress, maar wel een paar handige voordelen heeft waar elke website-eigenaar graag gebruik van zou maken.

Veiligheid

Elke website-eigenaar wil dat zijn website goed beveiligd is. Tegenwoordig proberen hackers vanuit heel de wereld websites te hacken om zo hun content te delen op gegevens te stelen. Gelukkig is het Umbraco CMS enorm veilig. Door de onderliggende technologie van Microsoft is het Umbraco CMS goed beveiligd. Hiernaast wordt de techniek die gebruikt wordt regelmatig geüpdatet. Deze updates zijn speciaal gemaakt om mogelijke veiligheidsrisico’s aan te pakken.

Snelheid

De snelheid van een website heeft veel invloed. Zo zorgt een snelle website ervoor dat gebruikers langer op de website blijven, maar zorgt het er ook voor dat de website beter zal ranken in de zoekmachines. De Umbraco CMS is een enorm snelle CMS. Dit komt mede door de snelheid van het .NET framework, wat het CMS sneller maakt als veel andere CMS die er te vinden zijn.

Gebruiksvriendelijk

Als website-eigenaar wil je zelf natuurlijk ook dingen kunnen wijzigen op de website. Dit kan je doen in de backoffice. Het is dan ook belangrijk dat je gebruik maakt van een website met een gebruiksvriendelijke backoffice. De Umbraco CMS wordt dan ook gezien als een CMS dat een backoffice heeft die door zowel webdevelopers als normale werknemers makkelijk gebruikt kan worden. Het is een overzichtelijk systeem waar iedere gebruiker precies weet waar hij wat kan vinden en wijzigen.

Wanneer je een website wil laten maken door een webdeveloper is het dus altijd belangrijk dat je navraagt welk CMS ze gebruiken. Veel webdevelopers gebruiken WordPress, maar is dit wel het CMS dat jij wilt voor jouw website? Denk daar maar goed over na voordat je een webdeveloper de opdracht geeft om jou te helpen. Zoek je nog een goede webdeveloper die met het Umbraco CMS werkt? Neem dan zeker een kijkje op https://www.orange-juice.nl/.