Web design direct
Image default
Electronica en Computers

Waar moet u op letten als u een laptop gaat kopen?

Wilt u een laptop kopen, dan komt u steeds minder vaak een laptop met harde schrijf tegen. Dat zal u wellicht verrassen, maar er liggen hier logische redenen aan ten grondslag. Veel heeft te maken met de manier waarop laptops tegenwoordig worden gebruikt, maar het is ook te verklaren door technologische vooruitgang. U hoeft niet bang te zijn: wanneer een laptop geen harde schijf meer bezit, kunt u nog met een gerust hart deze laptop kopen: u kunt gewoon nog gegevens opslaan, alleen gaat dat op een andere manier.

Gaat u een nieuwe HP laptop kopen? HDD verus SDD

De harde schijf zoals u deze kent, wordt altijd aangeduid met de term “HDD”. HDD staat voor “Hard disk drive”. Dit is de traditionele harde schijf. Steeds vaker krijgen laptops geen HDD meer, maar en SDD. SDD staat voor “Solid State Drive” of “Solid State Disk”. Bij een SDD worden gegevens niet langer opgeslagen op een harde schijf, maar op een snel geheugenapparaat dat werkt met geheugendisks.

Wanneer u een nieuwe laptop wilt kopen, is het verstandig om te letten op het type opslag. Een SDD opslag is een stuk sneller en stiller dan een gewone harde schijf. SDD is ook minder gevoelig voor schade dan een HDD. Daar staat echter tegenover dat een SDD een stuk duurder is. Om die reden hebben laptops met SDD vaak minder opslagcapaciteit dan laptops met en HDD.

Soms kunt u een laptop kopen die een combinatie bevat van een HDD of een SDD. Sommige laptops, met name de instapmodellen hebben slechts minimale opslag. Dat kom omdat steeds meer mensen overstappen van opslag op een device naar opslag in de cloud.

HP laptops kopen met SDD

U kunt eenvoudig een HP laptop kopen met SDD. Er zijn namelijk zeer veel HP laptops met SDD-opslag. En HP laptop kopen doet u bijvoorbeeld bij Electrocorner. Hier vindt u een gevarieerd aanbod HP laptops en andere toonaangevende merken.