Web design direct
Image default
Dienstverlening

Je kunt VPS hosting gebruiken, maar wat is dedicated hosting?

Een server is een computer waarop uw webhost de bestanden en databases opslaat die nodig zijn voor uw website. Wanneer een online bezoeker toegang wil tot uw website, verzendt hun browser een verzoek naar uw server en worden de benodigde bestanden via internet verzonden. VPS hosting biedt u een virtuele server die een fysieke server simuleert, maar in werkelijkheid wordt de machine gedeeld door verschillende gebruikers.

Wat is een VPS server dan precies?

Met behulp van virtualisatietechnologie installeert uw hostingprovider een virtuele laag bovenop het besturingssysteem (OS) van de server. Deze laag verdeelt de server in partities en laat elke gebruiker zijn eigen besturingssysteem en software installeren.

Daarom is een virtual private server (VPS) zowel virtueel als privé omdat u volledige controle hebt. Het is gescheiden van andere servergebruikers op besturingssysteemniveau. VPS-technologie lijkt op het maken van partities op uw eigen computer als u meer dan één besturingssysteem (bijvoorbeeld Windows en Linux) wilt uitvoeren zonder opnieuw op te starten.

Je het gegarandeerd de beschikking over je eigen bronnen

Met een VPS kunt u uw website instellen in een beveiligde container met gegarandeerde bronnen (geheugen, schijfruimte, CPU-kernen, enz.) Die u niet met andere gebruikers hoeft te delen. Met VPS-hosting hebt u dezelfde toegang op rootniveau alsof u een dedicated server hebt gehuurd, maar tegen veel lagere kosten.

Dedicated Hosting

Met dedicated hosting huurt u een volledige fysieke server voor uw bedrijf. Als u een veelbezochte website heeft, kan dedicated hosting de beste oplossing voor u zijn, omdat toegewijde servers snel, flexibel en volledig aanpasbaar zijn. De service heeft echter zeker ook een prijskaartje, dus ze zijn niet voor iedereen waard, vooral als je een kleine of een medium website hebt.

Terwijl u met VPS-hosting uw besturingssysteem en servertoepassingen kunt kiezen en configureren, gaat dedicated hosting een stap verder. Hiermee kunt u niet alleen de software, maar ook de hardware configureren, want de hele server is van u en niemand heeft iets te zeggen over de installatie. Je kunt ook ter plekke een dedicated server draaien (bijvoorbeeld op kantoor), maar in dat geval verlies je de steun van een professioneel hostingteam.

VPS voors en tegens

VPS hosting kan een ideale oplossing voor u zijn als dat de service is die u echt nodig hebt. Hieronder kunt u de voor- en nadelen van het uitvoeren van een virtuele privéserver lezen.

Pros

Het is sneller en betrouwbaarder dan een shared hosting-server.

Omdat serverbronnen zoals geheugen of verwerkingskracht zijn gegarandeerd, is er geen tot minimale fluctuatie in de beschikbare bronnen.

Problemen en verkeersstoten van andere servergebruikers hebben geen invloed op uw site.

U krijgt superuser (root) toegang tot uw server.

U krijgt betere privacy, omdat uw bestanden en databases zijn vergrendeld van andere servergebruikers.

Het is een eenvoudig te schalen service. Naarmate uw website groeit, kunt u eenvoudig uw serverresources upgraden (RAM, CPU, schijfruimte, bandbreedte, enz.).

Cons

Het is duurder dan shared hosting.

Het vereist meer technische kennis om uw server te beheren.

Onjuist geconfigureerde servers kunnen leiden tot beveiligingsrisico’s.

https://www.webhost4you.nl/