Web design direct
Image default
Woning en Tuin

Drie fijne tips bij je keuze voor plakplinten bij laminaat

Plakplinten liggen in de naden van een laminaatvloer. De plinten zijn een prima middel om je pas gelegde vloer te bekronen met een mooie afwerking. Maar: niet elke vloer past bij elke willekeurige plakplint. Hier zijn drie fijne tips bij het matchen van de gewenste plakplint bij je laminaatvloer.

Ga voor de passende kleur

Veel van de plinten die je ziet, komen niet van dezelfde producent als de laminaatvloer. Dat heeft er alles mee te maken dat de productiemachines voor Thys laminaat geen plint kunnen produceren. Inherent daaraan is dat er (minieme) verschillen kunnen bestaan tussen je laminaat en de plakplint. Observeer dus uitgebreid welke specifieke kleuren je in huis gebruikt, zodat je je keuze voor de plinten zo goed mogelijk hierop kan aanpassen.

Ga voor de juiste hoeveelheid

Berekenen met plinten, dat is natuurlijk niet iets dat je dagelijks doet. Toch is het iets dat je zal moeten doen. Meet dus alle zichtbare omtrekken van de kamers waar het laminaat gelegd gaat worden.

Tel deze centimeters op tot meters en neem daar, voor de zekerheid, nog eens tien procent van het zojuist berekende totaal bij. Dan zit je zeker goed. Daarna kan je je laminaat en bijhorende plinten online gaan bestellen.

Monteren van de plinten

Het monteren van de nieuwe plinten is zeker niet eenvoudig, maar is met een beetje oefening prima te doen. Gebruik bij het knippen een speciale plintschaar.

Een plintschaar maakt het knippen niet alleen veel gemakkelijker, de schaar geeft ook aan in wat voor hoek (graden) je moet knippen. Een andere bruikbare tip bij het knippen: dubbel-check altijd aan welke zijde van de plint je gaat knippen.

Hier zijn veel mensen al wel eens in de fout gegaan, door aan de verkeerde kant te knippen. Aan de onderkant van de plakplinten zit de plakstrip. Hiermee bevestig je de plint aan de vloer.

Mogelijkerwijs kan een plakplint na verloop van tijd iets loslaten. Het is daarom altijd aan te raden om spijkertjes (koploos) te bevestigen.