Web design direct
Image default
Woning en Tuin

Een bal door de ruit, wat nu?

Je hebt het vast wel eens gezien of zelf meegemaakt, een bal door de ruit. Kinderen die rustig aan het voetballen zijn en dan toch iets te hard tegen de bal aanschieten. ‘Pats’ daar gaat jouw woonkamer ruit. De bal is er recht doorheen gegaan en heeft een groot gat achter gelaten. Dit kan je natuurlijk niet zo achterlaten omdat regen en wind dan de vrije hand krijgen in je huis. Wat je dan moet doen? Dat lees je hieronder! 

Wat te doen bij een kapotte ruit

Ten eerste moet je aan je eigen veiligheid en dat van de mensen om je heen denken. Glas is namelijk een verraderlijk materiaal waar je je lelijk aan kan verwonden. Wanneer glas gebroken is krijgt het enorm scherpe randen waar je je aan open kunt halen. Ga daarom niet met je blote handen de scherven oppakken maar gebruik hier een bezem en handveger en blik voor. Veel mensen zullen misschien eerst denken aan het zelf repareren van hun ruit. Dit raden wij als Glasprobleem Kwijt echter af. Glas repareren en zetten is namelijk erg specialistisch werk. Voorkom daarom meer schade en schakel een glaszetter uit jouw regio in via Glasprobleem Kwijt.

Wat kan je wel al zelf doen bij een kapotte ruit?

We raden het af om zelf je ruit te herstellen. Er zijn wel nog genoeg andere dingen om te doen voordat jouw glaszetter er is. Wanneer je ruit kapot is door vandalisme of inbraak is het goed om snel in actie te komen en de volgende stappen te volgen.

  • Kijk op de bewakingsbeelden (als je een camera hebt) of de inbrekers of vandalisten op beeld staan. 

  • Neem voldoende en duidelijke foto’s van de schade aan de ruit of ruiten.

  • Doe aangifte bij de politie en neem de foto’s of bewakingsbeelden mee ter ondersteuning.

  • Meld de schade aan jouw verzekeraar. Stuur ook hier de foto’s en bewakingsbeelden op als bewijslast. 

  • Schakel jouw lokale glaszetter in om de schade te herstellen.

Wat kan Glasprobleem Kwijt voor jou betekenen? 

Glasprobleemkwijt beschikt over een lokaal netwerk aan glaszetters en kan jou dus uitstekend helpen met het repareren van jouw kapotte ruit. Als je bij Glasprobleem Kwijt je postcode invult kom je direct in contact met een glaszetter uit je eigen regio. Dit zorgt ervoor dat hij al binnen 24 uur bij jou op de stoep kan staan. Heeft jouw opdracht echt spoed, dan kan dit zelfs nog sneller. Twijfel daarom niet langer en bel jouw lokale glaszetter om jouw glas probleem op te lossen. Bel je liever niet? Geen probleem, je kan ook het contactformulier invullen op de site.