Web design direct
Image default
Woning en Tuin

Help, ik heb last van fruitvliegjes!

Je hebt een heerlijke fruitschaal samengesteld, maar na de tweede dag merk je al wat vliegen rondom de appels en bananen. Je tilt de vruchten op en tot je schrik kom je honderden fruitvliegjes tegen. Het liefst gooi je alles gelijk de prullenbak in, maar ook daar kom je fruitvliegjes tegen. Dit lijkt een klus voor de ongediertebestrijder!  Ben jij benieuwd wat de lokale ongediertebestrijders van Beestjes Kwijt voor je kunnen betekenen? Lees dan gauw verder. 

Hoe ziet een fruitvliegje er uit?

Drosophilidae, beter bekend als fruitvliegjes zijn vliegjes die je vaak tegenkomt op of rondom fruit en afvalbakken. Een volgroeide fruitvliegje is ongeveer drie tot vier millimeter lang. Het is geelbruin van kleur en heeft vaak helderrode ogen. Ze hebben de naam fruitvliegjes gekregen vanwege hun voorliefde voor rijpe groenten en vruchten. Daarnaast voelen ze zich aangetrokken tot keukenafval.

Hoe lang leeft een fruitvliegje? 

Een fruitvliegje leeft gemiddeld tussen de twee en 8 weken. Voordat de fruitvliegjes sterven, zoeken ze eerste een perfecte plek om hun eitjes kwijt te kunnen. Dit doen ze dan ook meestal rondom etensresten. Gemiddeld leggen de wijfjes 300 tot 900 eitjes. Ze vermenigvuldigen zich dus razendsnel. Hoewel ze het hele jaar door bestaan, zijn ze vooral actief in de zomer. Het is dan ook belangrijk om de vliegjes gelijk te bestrijden. Voordat je het weet, zitten ze over je gehele woning. 

Kun je fruitvliegjes zelf bestrijden?

Fruitvliegjes zelf bestrijden is niet onmogelijk, wel is het zo dat je snel en effectief moet handelen. Daarnaast zijn deze tips slechts tijdelijke oplossingen. Hier een aantal tips van onze bestrijders.

  • Laat fruit en groente niet te lang en onafgedekt op warme plekken staan. 

  • Ruim regelmatig het afval op

  • Spoel wijn flessen of bierflesjes af voordat je ze wegzet.

  • Koop een vleesetende plant, deze eet graag vliegjes

Last van een fruitvliegjes? Jouw lokale ongediertebestrijder staat al klaar!

Wil je gegarandeerd af van je fruitvliegjes, maar weet je niet waar je moet beginnen? Geen zorgen, de ongediertebestrijders van Beestjes Kwijt staan al klaar om jou van je vlieg probleem te verhelpen. Neem daarom contact op door te mailen of te bellen. Jouw lokale ongediertebestrijder rekent binnen een mum van tijd af met jouw fruitvliegjesplaag. 

https://beestjeskwijt.nl/