Web design direct
Image default
Architectuur

Plaatsen van een schuifdak

Een schuifdak kun je niet zomaar laten plaatsen want een stuk van het dak moet weg en een aannemer moet eerst kijken of dit wel mogelijk is. Afhankelijk van wanneer de woning gebouwd is kunnen er verschillende bouwmaterialen zijn gebruikt en ook dit speelt een rol.

Voordat je een schuifdak kan laten plaatsen moet je eerst een aannemer inhuren om te kijken wat er allemaal moet gebeuren. Afhankelijk van hoe groot het schuifdak is moet er een stuk van het dak worden verwijderd. Het verwijderen van een stuk dak is alleen niet zo makkelijk want het bestaat meestal uit meerdere lagen en ook verschillende materialen. Ook moet er gekeken worden of de structuur niet in gevaar wordt gebracht door het verwijderen van het stuk van het dak.

Je kunt een offerte aanvragen bij de meeste bedrijven voor het schuifdak en het plaatsen ervan. Zo wordt er berekend hoeveel alles in totaal gaat kosten met de aanpassingen aan het dak. Het is wel zo verstandig om voor zo een pakket te kiezen want dan heb je in een keer de totaalprijs. De bedrijven die schuifdaken verkopen kunnen de installatie dan ook vaak wel zelf aan en hoef je het niet uit te besteden aan een aparte aannemer.