Web design direct
Image default
Woning en Tuin

Een kokosmat op maat; waar moet je rekening mee houden?

Een kokosmat is een prima oplossing als je wilt dat je huis schoon en droog blijft. Een kokosmaat staat ook wel bekend als een natuurlijke borstelmat. Over het algemeen wordt de mat als buiten vloermat gebruikt, maar je kunt hem ook binnenshuis gebruiken. De mat is gemaakt van kokosgarens en dit werkt perfect voor het schoon borstelen van je schoenen. Het schraapt hardnekkig vuil los, zodat het niet onder je schoenen vandaan komt als je door het huis wandelt.

Een kokosmat op maat als schoonloopmat

Een kokosmat is een schoonloopmat. Veel mensen weten het verschil niet tussen een droogloopmat en een schoonloopmat. Een droogloopmat zorgt ervoor dat je je schoenen droogloopt, terwijl een schoonloopmat er juist voor zorgt dat het vuil onder je schoenen weg geschraapt wordt. Een droogloopmat ligt vaak binnen en een schoonloopmat buiten. Een kokosmat leg je dus over het algemeen buiten neer.

Wat voor soort kokosmatten zijn er?

Allereerst heb je de natuurlijke kokosmat. Deze is het meest bekend en wordt gemaakt uit kokosgarens. Eventueel zou je deze mat in een kleurtje kunnen kopen, maar de meeste mensen kiezen voor het natuurlijke uiterlijk van de kokosgarens. Daarnaast heb je de bedrukte kokosmat. Wil je je voordeur of achterdeur een beetje opvrolijken, dan kun je voor een kokosmat kiezen die bedrukt en gekleurd is. Dit wordt vaak met de hand gedaan, zodat elke vezel tot in de puntjes gekleurd is.

Een kokosmat op maat; waar moet ik rekening mee houden?

Als je een kokosmat op maat wilt bestellen, dan zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden. De hoogte van de kokosmat op maat is allereerst belangrijk. Komt de mat in een uitsparing te liggen of onder een deur die openslaat? In het laatste geval is het verstandig om rekening te houden met drie millimeter speling tussen de deur en de mat. Komt de kokosmat op maat te liggen in een uitsparing, dan is het het mooist wanneer de mat een stukje uitsteekt boven de vloer. Ook hier kun je het beste weer drie millimeter aanhouden. Ligt de kokosmat op maat namelijk te laag, dan stap je een stukje naar beneden en zou je kunnen struikelen over de rand. Wanneer de mat te hoog ligt, kun je juist over de rand van de mat struikelen.

Hoe kan ik mijn kokosmat op maat het beste opmeten?

Heb je een keuze gemaakt voor een kokosmat op maat, dan is het uiterst belangrijk om de maten goed op te meten. Doe dit tot op de millimeter nauwkeurig. Op deze manier kan de kokosmat precies op maat gesneden worden, of misschien is de kokosmat op maat al aanwezig in het vaste assortiment. In dat geval kun je de mat gewoon direct kopen. Naast verschillende diktes en maten kun je een kokosmat op maat ook kopen in verschillende kleuren of dessins. Over het kwaliteitsverschil hoef je je geen zorgen te maken; een gekleurde kokosmat is net zo stekt als een natuurlijke kokosmat.

https://www.deurmatdirect.nl/kokosmatten