Ipanema: slippers met verantwoordelijkheid

Geplaatst door

Ipanema-schoenen worden geproduceerd in Brazilië – de thuisbasis van de Amazone, een van ‘s werelds belangrijkste natuurlijke omgevingen. Het is een bron van trots voor het Braziliaanse volk en is een habitat die we graag willen beschermen.

Ipanema is een leider in maatschappelijk verantwoorde en duurzame productie. In tegenstelling tot veel andere fabrikanten van schoeisel zijn Ipanema-producten 100% recyclebaar en gebruiken ze geen rubber uit onze regenwouden. Dit vermindert ons afval drastisch en stelt ons in staat om 99% van onze afvalproducten te recyclen.

Onze werkplekken zijn geïntegreerd in de gemeenschappen rond onze fabrieken in het noorden van Brazilië. Werknemers – en hun gezinnen – genieten van voordelen op het gebied van gezondheid en tandheelkundige zorg, professionele groei en persoonlijke ontwikkeling.

Alle werknemers worden beschermd door de ILO-conventies die Brazilië heeft aangenomen, die kinderarbeid voorkomen en die antislavernij bestrijden, naast andere werknemersrechten. Er worden seminars en lezingen gegeven aan onze begeerde werknemers, waarin onderwerpen als een gezonde levensstijl en gezinsplanning aan bod komen.

De productie-eenheden worden gebouwd om tegemoet te komen aan mensen met een handicap en om de prestaties van de werknemers te verbeteren en te ontwikkelen.

De fabrieken die Ipanema leveren lopen voor op de recyclingcurve, omdat ze productieprocessen hebben ontwikkeld die hergebruiken:

– 99% van het industriële afval

– Water gebruikt in de productie

– PVC-productiemateriaal

– Verfresten

Ipanema streeft er voortdurend naar om nieuwe manieren te vinden om hun impact op hun omgeving te minimaliseren.

Wil jij ook een prachtig paar Ipanema slippers gaan dragen de komende zomer? Kijk dan eens in de webwinkel van The Little Green Bag.