Web design direct
Image default
Bedrijven

Een snelle website met deze 3 tips

Snelheid van een website wordt steeds belangrijker. Dat komt doordat de verwachtingen van bezoekers steeds hoger zijn. Indien jouw website niet optimaal werkt heeft dit ook veel invloed op jouw bezoekersaantallen en daarmee ook de omzet die je draait. Uit een onderzoek komen belangrijke gegevens naar voren betreft de snelheid van een website. Er zijn een hele hoop zaken die je zelf kan aanpassen om de snelheid van jouw website beter te maken.

–          Bezoekers verwachten dat een website sneller laadt dan 2 seconden

–          40% van alle mensen verlaten een website dat er langer over doet dan 3 seconden om te laden.

–          1 Seconde vertraging op jouw webpagina zorgt ervoor dat je een 7% verlaging ziet in de conversies.

1.      Plugins

Wanneer je jouw website opzet dan is het eigenlijk onmisbaar dat je gebruik maakt van plugins. Wist je dat als je teveel plugins op de website laat draaien dat dit de snelheid trager maakt? Zorg ervoor dat je alleen de noodzakelijke plugins gebruikt om de snelheid van jouw website hoog te houden.

2.      Custom development website

Wil je graag voor jouw klanten een mooie website laten maken die voldoet aan al jouw wensen. Het advies is dan om een ervaren webdesign bureau in te schakelen die jouw website maken met custom development.

3.      Schrijf minimale code

Net als met plugins, hoe minder hoe beter, geldt dat ook voor de geschreven code. Wanneer er veel code in staat dan vertraagt dit de laadsnelheid van de pagina. Het gaat hierbij vooral om de HTML en CSS bestanden. Ook wanneer je code wil aanpassen is het fijn dat deze overzichtelijk geschreven is.

Met Javascript kan je allerlei leuke animaties en effecten in een pagina stoppen. Je raadt het al, dit vertraagt de laadsnelheid van de website. Het is aan te raden om je website bij de kern te houden en niet overdreven veel extraatjes erin te zetten.

Onze tips betreft het schrijven van code is; hou het zo minimalistisch en overzichtelijk mogelijk. Het schrijven van code kan lastig zijn en veel tijd kosten. Ben je op zoek naar webdesign Groningen? Zoek dan een organisatie waar je een fijne samenwerking mee kan aangaan.