Web design direct
Image default
Bedrijven

Hoe pas je zoekmachine optimalisatie toe op jouw website?

Is zoekmachine optimalisatie belangrijk?

Soms horen wij de vraag of zoekmachine optimalisatie echt noodzakelijk is. Met een goede website kom je er ook wel. Sorry, zo werk het internet niet meer. Je bent niet de enige online waardoor je eruit MOET springen. Hoe? Zoekmachine optimalisatie.

Welke stappen kan ik zetten om de basis te leggen?

Al snel zie je tips voorbij komen omtrent content optimalisatie. Maar begin één stapje terug. Dit is een essentiële stap voor de juiste basis.

Website structuur

Teken de website structuur uit. Wat zijn de belangrijkste pagina’s met bijbehorende onderwerpen en zoekwoorden. Welke pagina’s zijn vaste pagina’s en welke worden landingspagina’s. Wanneer je overzichtelijk hebt kan je starten met de content. Je weet namelijk precies op welke pagina je welke informatie moet zetten.

Extra tip: de website structuur maakt het ook eenvoudiger om intern te linken naar pagina’s. Hierdoor hoef je niet op iedere pagina hetzelfde te omschrijven, maar plaats je een link naar desbetreffende informatie.

Content optimalisatie

Door de website structuur heb je bepaald welke informatie wel en welke niet op deze pagina komt te staan. Ga nu opzoek naar bijbehorende keywords. Dit zijn de zoekopdrachten die mensen intypen in Google. Ga na in Google adwords welke termen dit zijn. Waarop zoeken mensen precies en haak hierop in.

 

–          Verwerk deze zoekwoorden slim in je pagina.

–          Maak een aantrekkelijke titel dat uitnodigt om te lezen

–          Denk als Google. Google denkt in codes. Maak een logische opbouw waardoor zowel Google als de lezen de tekst begrijpt. Denk hierbij aan het gebruik van H1, H2 enz.

–          Vul zelf de meta desccription is. Google verzint zelf een descirprions als je dit open laat. Dit zijn vaak zinnen uit jouw tekst die los niks teweeg brengen. Maak een pakkende titel en omschrijving van de pagina waardoor zoekers ook daadwerkelijk op jouw website klikken.

Zoekmachine optimalisatie uitbesteden

Zoals je merkt is het optimaliseren van jouw website niet zo eenvoudig als je misschien gedacht had. Dit zijn nog maar de basisstappen, want je kunt nog veel meer doen op bovenaan in Google te eindigen. Helemaal in een concurrerende branche is dit essentieel.

Mocht je serieus aan de slag willen met optimalisatie dan is het vaak raadzaam dit door een zoekmachine optimalisatie bureau uit te laten voeren. Zij houden dag en nacht de nieuwste ontwikkelingen in de gaten en hebben de nodige kennis in huis. Wanneer je dit namelijk slecht uitvoert loop je risico op een penalty van Google. Dan kan je succes op jouw website wel vergeten.