Web design direct
Image default
Internet marketing

De voordelen van reviews voor webshops

Reviews zijn ontzettend belangrijk voor je webshop. Het is namelijk zo dat veel consumenten zich laten beïnvloeden door de ervaring van anderen. Uit onderzoek blijkt dat meer dan 90% van het aantal mensen dat wel eens producten op het internet koopt, recensies zeer nuttig vinden. Reviews geven consumenten vaak net dat laatste zetje om ook daadwerkelijk tot aankoop over te gaan. In deze blog vind je voordelen van het tonen van reviews op je webshop.

 

Waarom is het belangrijk om reviews op jouw webshop te tonen? 

Er bestaat twee soorten reviews en dat zijn de productreview en de webshop review. Productreviews zijn beoordelingen van een bepaald product en bij webshop reviews gaat het om beoordelingen van de dienstverlening van een webshop. Productreviews worden meestal weergegeven op de productpagina van een webshop en hebben het doel om de bezoeker te laten overgaan op aankoop van een bepaald product. Webshop Reviews zijn vooral bedoeld om het vertrouwen van de bezoeker te winnen. Daarnaast zijn er nog andere voordelen van reviews die hieronder voor jou op een rijtje zijn gezet. 

  1. Reviews kunnen je webshop vindbaarder maken in Google

Google ziet reviews als content op je website en kan de woorden die worden gebruikt in jouw reviews daarom ook herkennen. Je kunt dan vindbaar zijn op deze woorden; zelfs wanneer deze reviews niet op jouw eigen website zijn geplaatst. Kortom, reviews werken mee aan je SEO en zo krijg je dus een hogere positie in de zoekresultaten van Google, waardoor het aantal bezoekers op jouw webshop hoogstwaarschijnlijk zal stijgen.

  1. Reviews zorgen voor vertrouwen en minder retourneringen

Potentiële klanten vinden reviews pakkende content. Bezoekers van webshops hebben in het begin namelijk vaak veel vragen. Denk aan vragen als “Kan ik dit bedrijf wel vertrouwen?”, “Wat vinden andere mensen van dit bedrijf?” en “Wat is de kwaliteit van de producten/diensten die dit bedrijf verkoopt?” Wanneer jij reviews op jouw website weergeeft, krijgen potentiële klanten hiermee gelijk antwoord op de vragen die zij hebben. De kans dat zij het product later retourneren wordt zo ook kleiner, omdat ze van tevoren weten wat ze ongeveer kunnen verwachten van de webshop en het product.

  1. Met reviews ontvang je directe feedback van je klanten

Een ander belangrijk voordeel van het ontvangen van reviews is dat je hiermee directe feedback van je klanten ontvangt. Op basis van deze feedback weet je meteen wat er beter kan en kun je je webshop aanpassen. Dit kunnen bijvoorbeeld aanpassingen zijn voor wat betreft klantenservice, verzending of het assortiment. Bovendien krijg je met reviews meer inzicht in de behoeften van je doelgroep(en).

De conclusie

Reviews brengen veel voordelen met zich mee. Zo kun je met het tonen van reviews het vertrouwen van potentiële klanten winnen en/of potentiële klanten beïnvloeden om over te gaan op aankoop. Een ander belangrijk voordeel is dat je met reviews op je eigen website of op een externe website een hogere positie in de zoekresultaten van Google kunt verdienen, waardoor jouw webshop meer traffic en aandacht zal krijgen.