Web design direct
Image default
Internet marketing

SEO Nijmegen: maak jouw website lokaal vindbaar

Om lokaal bovenaan in Google te staan is het noodzakelijk om SEO Nijmegen toe te passen. Met SEO bedoelen we het optimaliseren van je website zodat deze zo goed mogelijk gevonden wordt in Google. Zoekmachine optimalisatie (SEO) zorgt er namelijk voor dat je website gratis verkeer aantrekt. SEO bestaat uit verschillende aspecten, die allemaal van invloed zijn van de uiteindelijke rankings van je website in Google.

De drie aspecten van SEO Nijmegen

SEO bestaat kortweg gezegd uit techniek, onpage en linkbuilding. Met techniek bedoelen we de manier waarop de website is ontwikkeld. Een website moet namelijk ontwikkeld zijn zodat deze goed functioneert op een mobiele apparaat, Google hecht hier enorme waarde aan. Daarnaast moet de manier van programmeren, veilig en schoon zijn. Google moet namelijk gemakkelijk je website kunnen “lezen”. Wanneer dat niet het geval is zal je website namelijk nooit hoog in Google komen te staan. Daarom wordt er vaak gebruik gemaakt van grote contentmanagementsystemen (CMS) als WordPress of Magento.

Het tweede aspect wat belangrijk is voor SEO is onpage. Pagina’s op een website moeten geoptimaliseerd zijn omtrent een zoekwoord of zoekwoord combinatie. Deze zoekwoorden moeten op een natuurlijke manier terugkomen op de pagina. Hierbij moet je denken aan de URL van de pagina, de SEO titel/ beschrijving, de teksten, de afbeeldingen/ video’s en de koppen (H1,H2 etc).

Wanneer dat op orde is, is het tijd om externe linkjes naar je website te krijgen. Zo laat je aan Google zien dat je een autoriteit bent en dat je website belangrijk wordt gevonden door andere websites. Linkbuilding is een zorgvuldig proces waar continue aan gewerkt moet worden. In een keer teveel linkjes naar je website plaatsen zorgt namelijk voor een negatief effect.

Lokale SEO Nijmegen

Wanneer een website op lokale zoekwoorden, zoals SEO Nijmegen, gevonden moet worden, dan moet er lokale SEO worden toegepast. Het doel van lokale SEO is dat je met jouw website goed zichtbaar bent in de Local Pack (de informatie die je rechts in de resultaten van Google ziet met daarbij de locatie gegevens) en de lokale zoekresultaten van Google.

Wil jij meer weten? Kijk dan eens op onze website: https://www.goonline.nl/seo-nijmegen