Web design direct
Image default
Vakantie

Camping Tsjechië

Als ik zeg Tsjechië, dan is de kans groot dat je me antwoord geeft met:”Leuk! Een citytrip in Praag”. En ja, Praag is een fijne stad voor een citytrip. Maar net zoals Nederland meer is dan Amsterdam en bloembollen, is Tsjechië echt wel meer dan Praag alleen.

Terug naar de Middeleeuwen

Minder bekend dan Praag, maar absoluut de moeite waart is het middeleeuwse stadje Český Krumlov. Rond de 13e eeuw werd dit plaatsje gesticht in een lus van de rivier. Door haar ligging ten opzichte van de rivier is het historisch centrum door de eeuwen goed bewaard gebleven. Bezoek het kasteel en de burcht en zwerf van bezienswaardigheid tot bezienswaardigheid door de smalle straatjes.

Reuzengebergte

Fan van indrukwekkende natuur? Bezoek dan de grensregio van Tsjechië en Polen. Hie rligt het Reuzengebergte. Een imposant stuk natuur, met helder gemarkeerde wandelroutes.

Bier

Het is misschien een bijzaak, maar wel een belangrijke bijzaak: bier. Bezoek een van de vele brouwerijen die het land rijk is. Misschien de Budweiser Budvar in Česke Budějovice? Of toch liever een minder Amerikaans aandoend merk? In Krušovice vind je bijvoorbeeld de Koninklijke Brouwerij. Wist je trouwens dat het woord “pils” afstamt van een andere Tsjechische stad, genaamd “Pilsen”?

Luxe camping in Tsjechië

Kamperen in Tsjechië is onder Nederlandse toeristen erg populair. Nou zijn wij altijd al een volkje geweest dat graag kampeert, maar in Tsjechië maken ze het ons wel héél makkelijk. Op de door ons geselecteerde campings kun je namelijk een kant-en-klare safaritent huren. In de volledig gemeubileerde safaritent slaap je heerlijk in echte bedden en heb je onder meer een keuken tot je beschikking. Ja, een echte keuken. Geen wankel camping-gaz stelletje. Je waant je een echte dr. Livingstone.

Wees slim en kijk op www.glampings.nl voor de mogelijkheden voor een luxe vakantie op de camping in Tsjechië. Boek vandaag nog je ideale uitvalsbasis om de rest van dit mooie land te verkennen.

https://glampings.nl/campings/