Web design direct
Image default
Zakelijk

Zelf een website maken: waar moet je op letten?

Zelf een website maken: waar moet je op letten?

Zelf een website maken bespaard je al gauw honderden euro’s. Er zijn veel ondernemers die kijken naar hoe zij dit zelf voor elkaar kunnen boxen. Maar waarom is dat nu zo belangrijk? Het antwoord daarop is heel simpel! Anno 2022 doen we bijna alles digitaal en ook in reallife gebruiken we mobiele apparaten om ergens te komen. Naast het hebben van een website voor de verkoop, wil je ook lokaal op kunnen vallen. Ook is het dé manier om mensen er attent op te maken welke producten je allemaal in huis hebt. Soms lopen mensen een winkel voorbij omdat het te druk is. Maar met een website kun je ervoor zorgen dat je ook deze mensen bedient. Zij kijken vaak dan op een terrasje of ‘s avonds thuis nog even naar dit bedrijf omdat ze toch willen weten wat de ondernemer te bieden heeft.

Wat is het voordeel van een WordPress website?

zelf WordPress-site bouwen is niet zo lastig als dat het lijkt. Het is namelijk een van de meest gebruiksvriendelijke systemen waar je zonder programmeerkennis een website mee kunt maken. WordPress is daarnaast volledig gratis en de meeste functies zijn standaard al inbegrepen. Daarnaast heb je voldoende keuze aan uitbreiding d.m.v WordPress plugins. Ook zijn er bepaalde thema’s die je kunt downloaden en installeren. Deze zijn veelal betaald, maar er zitten ook enkele gratis thema’s bij. Op deze manier hoef je dus geen dure webdesigner meer in te huren. Zonder opstartkosten kun je dus eigenlijk al live gaan. Inclusief de meest voor de hand liggende betaalmethodes. Voor creditcards en IDEAL betaling betaal je vaak een x bedrag per transactie. Dit kun je aan de klant doorberekenen, maar het is natuurlijk een stuk galanter om deze kosten voor jezelf te nemen.

De website vullen met informatie

Naast een snelle website is ook goede content is belangrijk. De zoekmachine kijkt namelijk voornamelijk naar de informatie die je te bieden. Ook kijken zij naar het feit hoe uniek deze informatie is en of het een aanvulling is op eventuele bestaande informatie. Hoe unieker dit geschreven is hoe beter het zal scoren. Natuurlijk blijft linkbuilding daar ook wel een effect op uitoefenen. Maar in de grote lijnen kijken Google en andere zoekmachines naar de toegevoegde waarde.

Content en snelheid = succesformule

Naast content is een snelle website ook steeds belangrijker. Mensen haken in 70% van de gevallen al af als een website er meer als 5 seconden over doet om te laden. Het beste presteren de website met een snelheid van 1 tot 3 seconden. Ook is het belangrijk dat de content goed gevonden kan worden. Het is dus belangrijk dat de klant in 1 a 2 klikken bij het juiste product uitkomt. Dit kun je doen door een gestructureerd menu te bouwen, maar ook kun je bij ieder product relevante artikelen zetten. Zo kun je jouw omzet boosten, maar ook de zoekmachine weet zo wat jij te bieden hebt. Ook zoekmachines volgen deze links namelijk.