Web design direct
Image default
Zakelijk

Een webapplicatie, veel meer dan een website

Een webapplicatie is een applicatie die via een browser wordt geladen. Een website wordt lokaal op een systeem geïnstalleerd. Deze software werkt apart van het besturingssysteem. Om gebruik te maken van een webapplicatie is wel een internetverbinding nodig. Eenvoudig gezegd zijn het functionele applicaties met interactieve elementen die worden geladen in de webbrowser. Een bekend voorbeeld van een webapplicatie is Google Docs. Softwareontwikkelaars kunnen naast webapplicaties ook native apps uitbrengen. Zo is het mogelijk om Outlook als applicatie te installeren op een systeem of online via de browser gebruiken.

De verschillen en overeenkomsten tussen een website en webapplicatie

Een website is een verzameling webpagina’s met inhoud waarvan het belangrijkste doel is om informatie over te brengen. U kunt uw e-mailadres invullen of de zoekfunctie gebruiken. De webapplicatie wordt beheerd door de gebruiker zelf, waardoor je veel meer invloed hebt op de getoonde content. Heel eenvoudig gezegd is het dat je een website bekijkt en een webapplicatie maak je gebruik van. Daarnaast zit er meer geavanceerde technologie achter webbased applicaties. Er zijn ook meerdere overeenkomsten. Beide zijn toegankelijk via bijvoorbeeld een webbrowser en een URL. Ze worden ook op de server gehost. Alle webapplicaties zijn websites, maar niet alle websites zijn een webapplicatie.

Voordelen

Steeds meer organisaties kiezen voor een webapplicatie. Het kan bestaan uit een standaardsysteem of een maatwerkoplossing. Het gebruik van een webapplicatie kan om verschillende redenen waardevol zijn. Het kan extern worden gebruikt om een betere klantervaring te bereiken, maar ook intern om de workflow te verbeteren en menselijke fouten te verminderen. Daarnaast is het platform altijd beschikbaar op vrijwel elk apparaat met een werkende internetverbinding. Er is geen ingewikkelde software-installatie nodig en het responsive design zorgt voor een optimale weergave op smartphones, tablets en desktopcomputers. Tevens wordt de informatie centraal en veilig opgeslagen in de database, zodat de informatie altijd up-to-date is. De mogelijkheden zijn eindeloos als het gaat om apps op maat.

Ontwikkelen

Wil jij een webapplicatie laten ontwikkelen en ben je op zoek naar een gespecialiseerd bedrijf? Neem dan eens een kijkje op de site van Webdesign Tilburg. Als full service internetbureau helpen ze je graag met het maken van een applicatie. Geen enkele uitdaging is voor hen te gek en zij kunnen je helpen met je problemen.