Web design direct
Image default
Aanbiedingen

Wij leggen je in deze blog uit wat payrolling inhoudt

De term die je vast wel eens hebt gehoord is payrolling. Dit is dan ook niet zo gek, deze term wordt namelijk steeds vaker gebruikt! Veel vaker hebben bedrijven een payroller in dienst die helpt met bepaalde zaken. Taken die vaak wegvallen kunnen zo gemakkelijk opgepakt worden! Wil je meer weten over een payroll organisatie? Lees dan snel door!

Dit houdt payrolling in!

Voor dat je een payroll organisatie inhuurt is het wel zo handig om te weten wat het nou previes is. gelukkig heeft payrolling heeft een eenvoudige definitie; het is het uit handen geven van de verplichtingen die horen bij het werkgeverschap. Dit gebeurd door middel van een opdrachtovereenkomst tussen een payrollbedrijf en de feitelijke werkgever. Hierbij wordt de salarisadministratie en het juridisch werkgeverschap overgedragen aan het payrollbedrijf. Officieel staat een werknemer dan op de loonlijst van een payrollbedrijf, die het vervolgens uitleent aan een inlenend bedrijf.

Inlenende bedrijven 

Voor bedrijven die via payroll werknemers inlenen zitten hier natuurlijk een aantal voordelen aan. Dit zijn dan ook de meest belangrijke voordelen:

  • Het is flexibel, je kunt als bedrijf vrij makkelijk mensen aannemen en weer laten gaan.

  • Je hebt geen administratieve verantwoordelijkheden. Dit scheelt veel tijd en gedoe voor een bedrijf, tijd die kan worden besteed aan belangrijke zaken.

  • Het risico van werkgeverschap wordt overgedragen aan het payrollbedrijf. De loonkosten zijn hierdoor vooraf duidelijk, en je hoeft als werkgever niet op te draaien voor kosten bij bijvoorbeeld ziekte.

De werknemer

En natuurlijk zitten er ook genoeg voordelen aan payrolling vast voor de werknemers:

  • Je krijgt op tijd je salaris, op een correcte wijze. De core business van payrollbedrijven is salarisadministratie, dit hebben ze daarom altijd op orde.

  • Je hebt zekerheid. Ook bij ziekte en vakantiedagen word je door het payrollbedrijf doorbetaald.

  • Je krijgt hetzelfde loon. Het mag volgens de wet niet uitmaken of je via een payrollbedrijf of direct voor het bedrijf werkt. Je salaris wordt er dus niet anders van.

Een bedrijf wat wij aanraden is Payroll Select. Bij deze partij kan je terecht voor diverse payroll activiteiten. Neem eens een kijkje op de website van het bedrijf en ontdek de mogelijkheden.

 

https://www.payrollselect.nl/