Web design direct
Image default
Dieren

welke huisdieren hebben de minste onderhoud nodig

Nederlanders zijn dol op huisdieren. In iedere straat zie je wel iemand die een hond, kat of een ander huisdier heeft. Toch knappen veel mensen af op het feit dat sommige huisdieren enorm veel tijd en onderhoud van je vragen. Sommige willen nou eenmaal niet zoveel tijd kwijt zijn aan de diertjes. Om dit op te lossen zijn er ook genoeg huisdieren waar je wat minder tijd aan hoeft te besteden. In dit artikel lees je welke huisdieren in dat geval voor jou het meest geschikt zijn.

 

Het huisdier dat de meeste aandacht vraagt is de hond. Honden zijn van oorsprong erg ‘drukke’ dieren. Om te beginnen hebben ze over het algemeen veel beweging nodig. Dit betekent meerdere keren per dag de buitenlucht opzoeken met de hond. De duur en afstand die de honden moet belopen hangt wel af van het type hond natuurlijk. De ene hond loopt meer dan de ander. Verder moet je ook rekening houden dat de honden vuil worden van al die meters buiten de deur. Dit zorgt ervoor dat je de hond ook zal moeten wassen. Het wassen van de hond kan afhankelijk van de hond ook erg veel tijd op zich nemen.

 

De hond staat dan weer in groot contrast met knaagdieren. Een konijn vraagt namelijk vele malen minder tijd en aandacht dan een hond. Dit geldt net zo voor alle andere knaagdieren. Onderling zit er wel wat verschil, maar over het algemeen vragen de knaagdieren weinig aandacht van je. Vaak hoef je alleen eens in de zoveel tijd de knaagdierkooi of het konijnenhok te verschonen. Verder hoef je alleen dagelijks de voeding van je knaagdier te checken, en het bijvullen van het drinkwater natuurlijk. Je kan er zelf dan nog voor kiezen om het diertje uit de bak te halen om ermee te spelen.

http://bonqers-dierenwinkel.nl/