Web design direct
Image default
Aanbiedingen

Verschillende soorten koffie op een rij!

Verschillende soorten koffie op een rij!

Koffiebarretjes staan erom bekend dat ze je kunnen overweldigen met het aanbod aan verschillende soorten koffie die zij hebben. Dit kan een simpele zwarte koffie zijn of een latte macchiato. Het enige waar ze niet in verschillen is dat ze allemaal koffie bevatten. In deze blog vertellen we je over een aantal soorten koffiedrankjes om het verschil tussen deze drankjes uit te leggen!

 

Cappuccino

Een cappuccino is één van de meest populaire koffiedrankjes die er bestaan. Je kunt een cappuccino vrijwel overal verkrijgen. Dit is een koffiedrankje gemaakt met 2 shots espresso waar opgeschuimde melk aan toe wordt gevoegd. Het beste is om volle melk te gebruiken. Deze wordt verhit in een melkkannetje met een stoompijp, waardoor er schuim ontstaat. Vervolgens wordt een groot deel van de opgeschuimde melk door de espresso heen geschonken. Het laatste deel wordt boven op de laag espresso geschonken zodat er een schuimlaag op de cappuccino ontstaat. Hierin kunnen eventueel mooie of grappige figuurtjes worden gemaakt, wat latte art heet!

 

Americano

De naam voor dit koffiedrankje stamt uit de Tweede Wereldoorlog. Amerikaanse soldaten die gevestigd waren in Italië vonden de espresso vaak erg sterk en bitter, waardoor ze deze verdunden met extra water. Eigenlijk zou je dus kunnen zeggen dat een americano een espresso is met extra heet water. Waar een espresso 25 tot 30 ml koffie bevat, is een kopje americano 60 ml koffie. Twee keer zoveel extra water dan een normale espresso.

 

Flat white

Dit koffiedrankje heeft wat weg van een cappuccino en een latte. Het verschil zit echter in de opgeschuimde melk. Bij een flat white is de schuimlaag dunner dan bij een cappuccino doordat de melk minder hard wordt opgeschuimd. Een flat white bevat, net als een cappuccino, 2 shots espresso. Doordat er minder melk wordt gebruikt bij een flat white, is de koffiesmaak sterker dan bij een cappuccino.

 

Cold brew

Een cold brew koffie is eigenlijk een ‘normale’ koffie, maar dan koud. Deze kan op 2 verschillende manieren worden gemaakt. De eerste manier is om ijswater erg langzaam over de gemalen koffie te druppelen. Dit wordt ook wel ‘cold drip coffee’ genoemd. De tweede manier om een cold brew te maken is om gemalen koffie in koud water te weken en deze vervolgens 12 tot 24 uur in de koelkast te bewaren. 

 

Ga zelf aan de slag!

Ben je na het lezen van deze blog geïnspireerd geraakt om zelf één van deze heerlijke drankjes in huis te maken? Koffiehenk.nl heeft de heerlijkste koffiemerken voor je klaarstaan om een barista te worden! 

 

https://www.koffiehenk.nl/