Web design direct
Image default
Dienstverlening

Pijnbestrijding met elektrostimulatie kent veel voordelen

Ben je geïnteresseerd in een niet medicamenteuze en moderne pijntherapie? Dan is de pijntherapie door middel van elektrostimulatie de perfecte oplossing. Elektrostimulatie (afgekort EMS) activeert de spieren door kleine stroomstootjes zonder dat je hier zelf voor hoeft te bewegen. Deze stroomstootjes of stroomimpulsen zijn helemaal veilig en doen geen pijn.

Er zijn veel voordelen van deze manier van pijnbestrijding. Elektrostimulatie is in te zetten bij:

  • Pijntherapie. Bij zowel chronische pijn als acute pijn is elektrostimulatie bewezen en zeer effectief. Het werkt onder andere zeer goed tegen rugpijn.
  • Afvallen. Vind je het lastig om af te vallen en kan je hierbij wel wat steun gebruiken? Ook dan is elektrostimulatie een goeie om in te zetten. Het verbeterd onder andere de stofwisseling, waardoor afvallen beter en sneller gaat.
  • Spiertraining en spierherstel. Moeten je spieren revalideren na een operatie, een ongeluk of om een andere reden? Je spieren worden door de elektrostimulatie geactiveerd waardoor ze weer sterker worden.
  • Bekkenbodem training. Of je nu wat ouder bent en de bekkenbodemspieren verslapt zijn of dat je net bent bevallen en de bekkenbodemspieren weer wilt verstevigen.
  • Huidversteviging. Een strakkere huid en een vermindering van cellulitis.

Waar koop of huur ik een elektrostimulatie apparaat?

De elektrostimulatie apparaten zijn te huur en te koop bij Tens.nl. Bij Tens.nl worden al meer dan 25 jaar elektrostimulatie apparaten ontwikkeld die uiterst betrouwbaar zijn. Er zijn verschillende soorten tens apparaten en tens producten te koop en te huur.

Hoe bereiken de stroomimpulsen de spieren?

Dit gaat door middel van elektroden pleisters. Deze pleisters geleiden de elektrische impulsen. De elektrische impulsen worden afgegeven door het Tens apparaat. Het apparaat staat in verbinding met de pleisters door middel van snoertjes.

De pleisters plak je op je huid. Het is afhankelijk van je type klachten op welke plek je de pleisters op je lichaam moet plakken. Hier is een uitgebreide uitleg met plaatjes voor bijgevoegd bij het Tens apparaat.

Het Tens apparaat is eenvoudig en zelf te bedienen. Je kan kiezen uit meerdere training programma’s en zelfs je eigen training programma toevoegen op het apparaat. De sterkte van de stroomimpulsen kan je zelf, via het apparaat, bepalen.

 

https://tens.nl/