Web design direct
Image default
Aanbiedingen

Lees hier meer over het Vendit Kassasysteem

Een kassasysteem is een elektronisch apparaat in een winkel waarmee men artikelen kan afrekenen. Het kassasysteem staat op de toonbank en in grotere winkels en supermarkten in een afgescheiden ruimte die “kassa” heet. In de volksmond wordt ook het kassasysteem “kassa” genoemd.

Meestal bevindt zich onder het kassasysteem een lade waarin het geld wordt bewaard. Deze lade gaat vaak alleen open na invoer van een transactie, en wel vanzelf. Als een klant geld wil wisselen of te weinig wisselgeld heeft teruggekregen moet vaak eerst een transactie met een andere klant worden ingevoerd, zodat de lade weer opengaat, of anders moet er soms een chef bij komen met een sleutel. Bovendien is het kassasysteem gekoppeld aan de pinautomaat, zodat deze gereed gemaakt wordt voor het betalen van het totaalbedrag. Er zijn ook kassa’s waar alleen met de pinpas kan worden betaald, en dan ontbreekt natuurlijk de geldlade.

Tegenwoordig zijn bijna alle kassasystemen uitgerust met een barcodescanner die de streepjescode op de verpakking van de producten leest en deze hieraan herkent. Bijkomend voordeel van deze werkwijze is dat het kassasysteem automatisch de winkelvoorraad bijhoudt, zodat precies bekend is welke artikelen in voorraad zijn. Aan de hand van deze aantallen kunnen nieuwe bestellingen voor de bevoorrading van de winkel worden gemaakt.

Het Vendit kassasysteem berekent niet alleen het bedrag dat de klant moet betalen en de dagomzet, maar ook de omzetbelasting (waarvan het percentage per product kan verschillen), de eventuele afronding, bijbetaling voor zegeltjes en dergelijke. Geldt er een korting als een klant meerdere identieke artikelen koopt, dan houdt het kassasysteem daar automatisch rekening mee.

Het Vendit Systeem voldoet aan al deze eisen en veel meer! Wilt u meer informatie over een kassa software oplossing speciaal voor uw branche? Neem dan contact op met de experts van Vendit of vraag een vrijblijvende demonstratie aan!

https://www.vendit.nl/