Web design direct
Image default
Aanbiedingen

Last van de anaalklieren

Het ziet er soms heel apart en komisch uit als uw hond over de grond schuift met zijn of haar kont. Maar, dit is niet zo komisch voor de hond. Als je dit nog niet eerder bij je hond hebt gezien snap je waarschijnlijk ook niet helemaal wat er gebeurt. Wat er gebeurt is dat de hond op zijn kont zit en zich zelf vooruit schuift door middel van zijn voorpoten. Dit wordt ook wel eens ‘sleetje rijden’ genoemd wanneer de hond dit doet. Vaak doet de hond dit als er iets aan zijn achterste blijft hangen na dat hij zijn behoefte heeft gedaan. Het is namelijk mogelijk dat er bijvoorbeeld wat zand blijft hangen. Maar doet uw hond dit vaker? Dan is er een grote kans dat dit niet zo onschuldig is. Uw hond kan namelijk last hebben van anaalklieren of wormen. 

 

De anaalklieren 

Anaalklieren liggen bij de hand in twee zakjes van de sluitspier bij de anus. Het is mogelijk bij bijvoorbeeld diarree dat de anaalklieren volraken en gaan ontsteken. Dit komt omdat het nodig is dat de hond stevig poept, want dan worden de twee kleine zakjes geleegd. De hond kan van de ontstoken zakjes veel last hebben. Maar u kunt hier iets aan doen, de anaalklieren van de hond kunnen geleegd worden. Deze worden dan uitgedrukt. Maar het kan ook zijn dat dit niet goed uitpakt voor uw hond. De vochtaanmaak die automatische werkt kan hierdoor verhinderd worden. Dit kan er voor zorgen dat de anaalklieren juist sneller vol lopen. Het is daarom het beste om bij klachten een afspraak te maken bij uw huisarts en het samen met hem of haar te bespreken.

 

Wat te doen bij ontstoken anaalklieren?

Als u hond last heeft van de anaalklieren is het slim om zo snel mogelijk een afspraak te maken bij de dierenarts. Als het te lang blijft zitten kan het alleen maar erger worden en nare gevolgen hebben. Als het uitdrukken geen optie is, dan is het slim om ander voer aan te schaffen voor uw hond, zodat de ontlasting altijd stevig is. Bij Belffor is het mogelijk om voeding aan te schaffen voor anaalklieren van een hond. Bekijk gerust de website voor meer informatie of neem contact op met de klantenservice. 

 

https://nl.bellfor.info/