Web design direct
Image default
Aanbiedingen

Tips voor het aankopen van een reddingsboei!

Bootje varen kan de mooiste hobby ter wereld zijn. Door wat voor omstandigheden dan ook kan dit soms onverhoopt omslaan. Het weer kan ineens een stuk minder worden of nog veel erger: een kameraad geraakt te water. In zo’n geval is het onwenselijk als u geen reddingsboei aan boord heeft. Hoewel u hier geen rekening mee houdt, moet u toch op het ergste voorbereid zijn. Het toegooien van een boei kan letterlijk levens redden. In dit blog bespreken we een aantal tips die u helpen bij de aanschaf van een reddingsboei!

 

Wat voor soort reddingsboeien zijn er? 

 

De meest bestelde reddingsboei die er is, is de hoefboei. Dit reddingsmiddel heeft u vast zelf weleens om de nek gehad op vakantie. Deze boei, die de vorm heeft van een hoefijzer, wordt vaak preventief uitgereikt op kortstondige vaarten. Het product is gemaakt van zacht kunststof, zodat het niet al te veel pijn doet als u het om de hals draagt. Ook de ronde boei wordt vaak toegevoegd aan het virtuele boodschappenkarretje. Zoals de naam al doet vermoeden heeft dit middel een ronde vorm en is het gemaakt van hard plastic.

 

Welke reddingsboei past het beste bij mij? 

 

Op het oog lijkt een reddingsboei wellicht niet al te fancy, maar toch proberen producenten er steeds vaker wat moois van te maken. De reddingsboeien zijn steeds vaker te verkrijgen in allerlei kleuren van de regenboog! Bij Boottotaal kunt u onder andere terecht voor blauwe, oranje, gele en witte uitvoeringen. Zij bieden tevens verschillende formaten aan, zodat de man in nood niet hoeft te vrezen dat de band te klein is voor zijn nek. Om er zeker van te zijn dat u de reddingsboei daadwerkelijk kunt gebruiken in geval van nood, is het van belang dat u de boei op een bereikbare plek hangt. 

 

Kies voor een boei van Boottotaal 

 

Wellicht ontbreekt u de zin om een fysieke winkel te bezoeken voor een reddingsboei. Bij Boottotaal kunt u alle reddingsboeien gewoon online bestellen, zodat het u tijd en moeite spaart. Deze partij levert allerlei bootmaterialen altijd binnen een mum van tijd, waardoor u al heel snel op veilige wijze de wateren kunt bevaren.

 

https://www.boottotaal.nl/