Web design direct
Image default
Auto's en Motoren

Elektrische fiets tweedehands

Dus, je wilt een elektrische fiets tweedehands kopen? Goed idee! Iedereen weet dat een elektrische fiets veel geld kan kosten maar dit hoeft natuurlijk helemaal niet. Wanneer je een elektrische fiets tweedehands wilt kopen zijn er wel een aantal punten waar je op moet letten want niemand wilt een slechte en onverstandige aankoop doen. Wat je moet weten over het kopen van een elektrische tweedehands fiets vertellen we je in deze tekst.

De staat 

Het is belangrijk om te weten wat de staat van de motor is, en of de motor nog wel werkt. 

Maakt de motor genoeg toeren? Kan hij wel genoeg kracht leveren? Dat zijn allemaal punten die belangrijk zijn bij het aanschaffen van zo’n dure fiets. Een nieuwe motor is ook zeker niet goedkoop en het is jammer als je veel geld hebt betaald voor een kapotte fiets. De meeste elektrische fietsen hebben een kilometerteller. De kilometerteller vertelt veel over de fiets. Een fiets met veel kilometers heeft meer geleden dan een fiets met minder kilometers. Het is ook van belang om de staat van de accu te checken, want als deze niet werkt heb je niets aan de fiets. Wanneer de accu niet goed meer werkt, vervalt de trapondersteuning en dat betekent dat het trappen steeds zwaarder wordt. Verder is het ook belangrijk om de versnellingen te controleren. Het is namelijk niet goedkoop om deze te laten vervangen. 

De aankoop

Stel je voor, je hebt een elektrische fiets tweedehands gekocht voor een mooie prijs maar wat nu? Nu je overal snel heen kan kan, is het tijd voor verre tochten. Een fietsvakantie is een aanrader. Lekker fietsen in Spanje, Oostenrijk of zelfs naar de andere kant van de wereld, je kan het zo gek nog niet bedenken. Zie je het al voor je? Fietsen in het mooie Spanje? Wat een heerlijk vooruitzicht.