Web design direct
Image default
Beauty en verzorging

Christmas in Korea

De ultieme gids voor Kerstmis in Korea

Waarom is Kerstmis populair in Korea?

De reden waarom Kerstmis in Korea zo populair is, is omdat het land in 1884 zijn eerste christelijke missionarissen uit Amerika kreeg. Deze vroegchristelijke bekeerlingen waren voornamelijk vrouwen en hun kinderen.

De eerste kerstviering die het Koreaanse volk meemaakte, was niet prettig voor hen, omdat ze het een vreemde en onwelkome traditie vonden. Ze waren niet gewend aan de gewoonte om geschenken uit te wisselen en beschouwden het over het algemeen als een barbaarse, verspillende praktijk waarvan ze weg moesten blijven.

Ondanks deze bezwaren bleef het festival in de loop van de tijd in populariteit groeien en is het nu een mainstream evenement geworden voor veel Koreanen die het jaarlijks enthousiast vieren met hun vrienden en familie.

Wat is de betekenis van “Kerstmis” in het Koreaans?

Koreanen zeggen “성탄절”, wat hetzelfde is als “Kerstmis”.

Het woord “Kerstmis” is afgeleid van de woorden “Christus” en “Mis”. Het woord “Christus” komt van het Griekse woord χριστός dat “gezalfde” betekent. Deze term verwijst naar Jezus Christus, omdat hij bij zijn doop met heilige oliën werd gezalfd.

Het woord mis komt van het Latijnse missa dat ‘ontslag’ betekent. Mis verwijst naar de Heilige Mis.

Verschillende soorten kerstsnoepjes en -cadeaus Koreanen geven hun vrienden en familie met kerst.

Hoewel Kerstmis meer een commercieel evenement is, geven Koreanen graag unieke geschenken die hun cultuur vertegenwoordigen. Als je nieuwsgierig bent naar wat traditionele Koreaanse kerstcadeaus zijn, bekijk dan dit artikel!

  • Koreaanse harde snoepjes, maar de rode ginseng-smaak is het populairst onder Koreanen. Rode ginseng is een wortel die meestal geneeskrachtige eigenschappen heeft en die als gezond voor je lichaam wordt beschouwd.

  • Heerlijke sterke fruitige muntsmaak Korean Cube Hard Candy is ook erg populair bij Koreanen. Ze hebben de vorm van blokjes met daarop een laag poedersuiker. De meest populaire smaken zijn fruitige munt, druif, bosbes, kersenbloesem en sinaasappelsorbet.

  • Het meest populaire huidverzorgingsproduct is het COSRX snail mucin lijn die een industriestandaard is geworden in Korea en die wereldwijd begint te worden erkend!

  • Het Banila Co balm cleanser die al bekent is in het hele wereld.

 

https://kocosmo.nl/