Web design direct
Image default
Beauty en verzorging

Waar moet je opletten bij het kopen van tuinmeubelen?

Voor de eerste keer tuinmeubelen kopen, is bijna zo spannend als je eerste huis met tuin kopen. Maar voor je naar de winkel snelt, neem je best even de tijd om goed na te denken over wat je gaat kopen. Meubelen voor de tuin kunnen best wel duur zijn en je wordt dus best niet geconfronteerd met een ‘verkeerde’ aankoop.

Goedkope meubelen kunnen duurder uitvallen

Het kan aanlokkelijk lijken om voor de goedkoopste prijzen te gaan, maar er zijn valkuilen waar je moet voor opletten. De echt spotgoedkope dingen kunnen immers van een mindere kwaliteit zijn en zijn niet zo duurzaam. Misschien moet je na één of twee jaar weer op zoek naar andere meubelen. Ga dus zeker voor kwaliteit en niet alleen voor de laagste prijs.

De poten van stoelen kunnen te ‘skinny’ zijn voor jouw terras

Wanneer je bijvoorbeeld een houten terras hebt met ruimte tussen het hout, dan moet je er voor zorgen dat je stoelen (of een ander tuin meubel) koopt met poten die niet te dun zijn. Je wil immers niet met die poten in een spleet tussen het hout terecht komen, met als gevolg een tuimelperte of kosten aan de stoel. Als je over een terras in steen of een andere ondergrond beschikt, is dit natuurlijk minder belangrijk.

Niet alle materialen zijn geschikt voor jouw situatie

Tuinmeubelen vind je in alle geuren en kleuren, én materialen: hout, staal, aluminium, enzovoort. Elke materiaal heeft voor- en nadelen voor bepaalde klimaten, weersomstandigheden en outdoor-situaties. Bekijk dan ook heel grondig welk materiaal het best in aanmerking komt voor jouw eigen situatie. Natuurlijk hangt je keuze er ook van af of je de meubelen altijd laat buiten staan of ergens binnen zet bij minder weer.

Je hebt een ‘regenplan’ nodig

Het zijn meubelen om buiten te zetten, dus regen is geen probleem, toch? Opgelet, want bijvoorbeeld niet alle kussens kunnen tegen de regen. Sommige stoffen wel, maar vraag dit zeker eerst na bij de verkoper. Enkele dingen die je kunt doen om je meubelen te beschermen zijn: ze afdekken, ze binnen zetten bij regenweer, ze verticaal plaatsen in een hoek zodanig dat het water er afloopt, enzovoort.

Plaats je tuinmeubelen uit de ‘vuurlinie’

Het kan leuk zijn om lekker in je nieuwe tuin meubel te luieren onder een mooie boom. Maar wat als er in die boom een familie vogels woont? Je wil vermijden dat die je weet wel wat doen op je meubelen! Of stel je voor dat je mooie meubelen in de buurt staan van een struik met bessen of iets dergelijk. En die maken van die ‘mooie’ rode vlekken op je kussens… Zorg er dus voor dat je de meubelen ergens plaatst ‘uit de vuurlinie’, daar waar ze het minste of geen gevaar lopen. Houd zeker ook de huisdieren in de gaten…