Web design direct
Image default
Dienstverlening

Anti-Depressie geneesmiddel – Bijwerkingen Kunnen Vaak Leiden tot Verhoogd Risico voor Zelfmoord

Anti-depressie geneesmiddel is de laatste tijd populair. Maar het is geen wondermiddel. Ze hebben talrijke verschillende bijwerkingen… waarvan de meeste de ziekte die ze willen genezen erger maakt. Daarom hebben anti-depressie bijwerkingen bijna altijd “verhoogd risico voor zelfmoord” in hun waarschuwingen.

En diep van binnen is anti-depressie geneesmiddel ook niet 100% effectief… Om precies te zijn heeft een overheidsstudie uit 2006 laten zien dat anti-depressie supplementen slechts voor 50% van de mensen volledig werkt. De rest is nog slechter af. En dit is alleen voor ernstige depressie… wanneer je een milde of matige depressie hebt, zijn ze niet meer werkzaam als een placebo (suikerpillen).

Er zijn drie soorten antidepressiva: SSRI’s (selective serotonin reuptake inhibitors), atypische antidepressiva, en de oudere tricyclic/monoamine oxidase inhibitors. Fluoxetine (Prozac), Fluvoxamine (Luvox), Sertraline (Zoloft), Paroxetine (Paxil), Escitalopram (Lexapro), Citalopram (Celexa), Bupropion (Wellbutrin), Venlafaxine (Effexor), Duloxetine (Cymbalta), Mirtazapine (Remeron), Trazodone (Desyrel), Nefazodone (Serzone) zijn enkele van de geneesmiddelen die depressie behandelen.

Vat me niet verkeerd op, je moet nog steeds je depressie behandelen… omdat depressie alleen al heel snel tot zelfmoord kan leiden. Maar je kunt een milde depressie met niets meer dan therapie en lichaamsbeweging behandelen. Sommigen kunnen zelfs hun depressie (wanneer het mild is) behandelen met anti-depressie voeding en anti-depressie muziek (anti-depressie liedjes hebben vaak een vrolijk tempo met grappige teksten).

Anderen gebruiken anti-depressie kruiden of anti-depressie licht (mogelijk gemaakt door een anti-depressie lamp, wat eigenlijk een sterkere licht dan normaal is). Het maakt niet uit welke methode je kiest om de depressie te behandelen, zelfmoord blijft een reëel dreiging totdat de persoon genezen is.

Onafhankelijk voor het type antidepressiva dat gebruikt wordt, voor een bepaald percentage van de mensen zal de antidepressiva de depressie alleen versterken in plaats van het te verminderen. Daarom heeft de FDA ervoor gezorgd dat alle anti-depressie geneesmiddelen makers een waarschuwing moeten leveren dat het gebruik van anti-depressie geneesmiddelen tot zelfmoord kan leiden.

Dus als je iemand kent die anti-depressie geneesmiddel of een andere geneesmiddelen ontworpen om depressie te behandelen slikt, moet je de mogelijke zelfmoord waarschuwingstekens leren kennen zodat je het oppikt wanneer de persoon zelfmoordneigingen heeft. Mocht je zelf anti-depressie geneesmiddelen slikken, maak dan een lijst met zelfmoord waarschuwingstekens voor iemand die je dagelijks ziet.

Opmerking: Laat NOOIT iemand zomaar stoppen met zijn anti-depressiegeneesmiddel, het risico voor zelfmoord schiet omhoog wanneer je dit doet. Wanner je van plan bent om te stoppen, verlaag dan je dosis een klein beetje elke een of twee weken, zodat je lichaam zich kan aanpassen.

Depsycholoog.nl – Psychologen Rotterdam 

https://www.depsycholoog.nl/rotterdam/