Web design direct
Image default
Aanbiedingen

Zo vind je de beste marketing talenten

Zo vind je de beste marketing talenten 

 

Het vinden van goed personeel kan soms voelen als het zoeken naar een speld in een hooiberg. Waar vind je goed marketing personeel dat langdurig bij jouw bedrijf blijft werken? Een kandidaat met specifieke skills en de juiste mentaliteit; dat is wat jij voor ogen hebt. Om je een handje te helpen, hebben we een aantal praktische tips voor je om de beste marketing talenten te vinden. Lees snel verder!

 

  1. Stel een duidelijk functieprofiel op 

Het klinkt misschien logisch maar in de praktijk is het moeilijker dan je van tevoren dacht. Zorg tijdens het opstellen van een vacature dat je een duidelijk beeld hebt van het functieprofiel. Wat zijn de harde en de zachte eisen voor de vacature? Denk aan het aantal uren, de eigenschappen en de ambities. Wat heb jij te bieden als werkgever? 

 

  1. Intrinsieke factoren

Goed personeel aan het werk hebben is erg prettig. Ze hebben veel kennis en dat stelt jouw bedrijf in staat om klanten op de juiste manier te dienen. Maar als je het talent eenmaal binnen hebt, dan wil je dat ook behouden. Zorg er als werkgever voor dat je personeel behandelt als je kinderen. Hierin in zijn secundaire voorwaarden belangrijk, een laptop, telefoon of auto van de zaak, maar intrinsieke motivatoren zijn nog veel belangrijker. Het is bewezen dat het hebben van leuk, zinvol en betekenisvol werk ervoor zorgt dat medewerkers langer bij een werkgever blijven. Het creëren van waarde voor anderen of de maatschappij, of het kunnen doorgroeien in je baan door middel van cursussen en opleidingen. 

 

  1. Schakel een recruitment bureau in 

Een recruitment bureau is gespecialiseerd in het vinden van goed personeel. Zij kennen de markt, weten wat er speelt en weten waar ze de beste kandidaten kunnen vinden. Middels een persoonlijke bedrijfs intake kun je als opdrachtgever aanmelden bij een recruitment bureau om de werving en selectie marketing te laten doen. Tijdens de intake leren zij het bedrijf kennen, de bedrijfscultuur en wat jullie zoeken in nieuw marketing talent. Het grote voordeel is dat jij je kan focussen op je core business en zij op zoek gaan naar kandidaten. Je gaat alleen met kandidaten in gesprek die een hoge potentie hebben voor een match met de functie. Het recruitment bureau regelt een voorselectie van kandidaten die een goede match zouden zijn met jouw bedrijf en de functie. 

 

https://www.matchfortalent.nl/