Web design direct
Image default
Aanbiedingen

Zo kies je de juiste transportband voor in uw bedrijf!

Ter automatisering van de productie kan een moderne transportband erg nuttig zijn. Met een degelijke transportband kan je makkelijk objecten transporteren binnen jouw bedrijf. Er zijn echter verschillende soorten transportbanden op de markt. Iedere variant dient zo weer gebruikt te worden voor bepaalde soorten objecten. In deze blog bespreken we de waarde van de transportband en welke mogelijkheden er zijn bij het zoeken naar een geschikte variant. Lees dus verder en ontdek wat jij nodig hebt voor jouw bedrijf. 

 

Het aandeel van een transportband

Met het gebruik van een transportband in jouw bedrijf, zorg je werkelijk voor een metamorfose in de werkstructuur. Een transportband zal namelijk werk over kunnen nemen van jouw personeel. Medewerkers zullen objecten niet meer van A naar B brengen, maar transportbanden. Om in iedere productievorm van waarde te zijn, zijn er verschillende soorten transportbanden beschikbaar. Per variant zullen we bespreken voor welke objecten het geschikt is en wat de voordelen ervan zijn. 

 

Voorbeelden van transportbanden

Om alvast een beeld te schetsen van de mogelijkheden van verschillende transportbanden, bespreken we een aantal gangbare voorbeelden. 

 

  • De rollenbaan. Dit is een bekend voorbeeld onder de transportbanden. Deze variant is vooral geschikt voor kleine en middelgrote objecten. De rollenbaan staat erom bekend dat het flexibel is in gebruik. Je hebt namelijk de mogelijkheid om er bochten mee te maken. 

  • De transportketting. Deze variant is vooral geschikt voor grote objecten, omdat het over het algemeen meer grip biedt. Een nadeel van deze variant is dat het niet zo flexibel is als een rollenbaan. 

  • De schakelband. De schakelband wordt voornamelijk gebruikt voor kleinere objecten, zoals voedsel. Ook deze variant staat bekend om zijn flexibiliteit. 

 

Maatwerk

Omdat veel producties verschillen van elkaar, is het handig om uw transportbanden precies op maat te laten maken. Op deze manier weet je zeker dat de objecten binnen jouw productieproces precies passen op de transportband. Verschillende aanbieders, zoals ACB Transportbanden, kunnen jou ook voorzien van de juiste informatie bij het kiezen van een transportband. Wij adviseren dit dan ook te doen voor zo een cruciaal onderdeel binnen de productie. 

 

https://www.acb-transportbanden.nl/