Web design direct
Image default
Aanbiedingen

Zo bereid je je voor op een ooglidcorrectie

Wat je reden ook is voor een ooglidcorrectie, een operatie of ingreep is niet iets wat je vaak doet. Een ooglidcorrectie is een kleine ingreep aan je ogen en het is daarom belangrijk dat je de juiste voorbereidingen treft. Om je goed voor te bereiden zijn de volgende punten belangrijk om complicaties te voorkomen.

Intake gesprek

In een intakegesprek kun je veel informatie krijgen en vragen stellen. Schrijf al je vragen op zodat je ze allemaal kunt stellen tijdens het gesprek. Daarnaast kun je ook aantekeningen maken als de arts je antwoorden geeft, zo kun je ze thuis nog een keer rustig doornemen. Je kunt een intake gesprek plannen voor een locatie bij jou in de buurt op www.ooglid.nl. Hier vind je ook meer informatie over alle ooglidcorrecties.

Stoppen met roken, alcohol en bloedverdunners

Roken heeft grote invloed op de genezing van je wond en geeft een grotere kans op infecties. Zeker omdat het om je gezicht gaat, wordt iedereen aangeraden om zeker tijdens het traject niet te roken. Je moet ook twee dagen voor de ingreep stoppen met alcohol drinken. Alcohol verdunt je bloed en kan daarom voor blauwe plekken zorgen en de genezing vertragen. Dit is ook de reden dat je ongeveer een week van tevoren met bloedverdunners moet stoppen. Je kunt met je arts overleggen welke dagen je de bloedverdunners moet laten staan.

Vrije dagen

Je hebt ongeveer een week nodig om er weer toonbaar uit te zien. Het is daarom handig om een paar dagen vrij te nemen zodat je goed kunt rusten en genezen. Je moet zeker de eerste 24 uur na de behandeling volledige rust nemen en de dagen erna kun je langzaam je dagelijkse bezigheden weer gaan oppakken.

De dag van de ingreep

Je mag geen make-up dragen op de dag van de ingreep. Je huid moet zo schoon mogelijk zijn, was je gezicht dus alleen met water ’s ochtends. Laat ook al je sieraden thuis, deze zijn ook niet toegestaan tijdens de ingreep. Mocht je een sieraad hebben die niet af kan, vertel dit dan aan je arts tijdens het intakegesprek. Zorg er ook voor dat je vervoer hebt omdat je niet terug mag krijgen na de ingreep.

 

https://ooglid.nl/