Web design direct
Image default
Internet

WordPress onderhoud

WordPress is tegenwoordig één van de bekendste opensourcesoftware om een website op te bouwen. Het wordt wereldwijd door zoveel mensen gebruikt. Zo kan je overal ter wereld je website aanpassen als je verbinding maakt met internet. Maar hoe kan jij ervoor zorgen dat je website veilig en up to date bent? Net zoals bij auto’s heeft ook WordPress onderhoud nodig. Het is van belang dat je website wel optimaal werkt en niet achterloopt op bepaalde versies van de plug-ins die je hebt geïnstalleerd.

 

Wat voor onderhoud is er?

Nu jullie weten waarom WordPress onderhoud erg belangrijk kan zijn voor je website. Is het nu van belang om te weten wat voor onderhoud er precies is en waarvoor het je website kan gaan beschermen. Door al je plug-ins up to date te houden zorgt ervoor dat je website optimaal werkt voor gebruikers. Het zou niet fijn zijn als je websitepagina niet goed werkt en traag is. Ook zorgt het ervoor dat bepaalde hackers niet in die plug-ins kunnen komen omdat de nieuwere plug-ins meestal beter beveiligd zijn. Niet te vergeten, het is ook belangrijk voor Google. Voor sommige functies is het ook belangrijk om up to date te zijn, dat komt omdat als ze niet geüpdatet worden niet meer goed werken wat sommige pagina’s offline haalt. Daarom is WordPress erg belangrijk voor je website.

 

Geschiedenis

Als we even teruggaan in de tijd, niet heel lang geleden. Ergens rond 2001, lanceerde Franse een man genaamd Michel Valdrigi een miniblogprogramma genaamd b2. Na een jaar stopte hij er alweer mee omdat hij er niks meer in zag. In 2003 begon een beginnend student genaamd Mat Mullenweg het project te gebruiken. Hij gebruikte het om foto’s te publiceren en af en toe te bloggen. Zo ontmoette hij Mike Little, eigenaar van Zed1. Ze gingen samen aan de slag met het b2 project en kwam samen op WordPress uit.

 

https://www.mountain-it.nl/wordpress-onderhoud/