Web design direct
Image default
Winkelen

Weer vandaag in Brussel

Het weer vandaag in Brussel is volop aan het veranderen. De stad heeft de afgelopen dagen een warme golf meegemaakt, waardoor de temperaturen flink gestegen zijn. Maar deze warmte was maar van korte duur. Tegenwoordig is er namelijk een duidelijke kans op regen. Met behulp van deze pagina krijg je inzicht in hoe het weer vandaag is, maar ook wat de komende dagen in Brussel in petto hebben.

Het warme weer

Hoewel de gemiddelde temperatuur in juli en augustus in Brussel tussen de 15 en 25 graden ligt, hebben we de afgelopen dagen temperaturen gezien die veel hoger lagen. In de buitenwijken werd zelfs een temperatuur van 33 graden gemeten. Deze opwarming in de stad is niet alleen te wijden aan het weer, maar ook aan de stedenbouw. De hoge temperaturen zijn namelijk het gevolg van de vele bebouwing in de stad, waardoor de stad druk en donker wordt en het warmte vasthoudt. Hierdoor is het aantal warmte-eilanden in de stad de afgelopen jaren alleen maar toegenomen.

Kans op regen

Hoewel het weer de afgelopen dagen flink is opgewarmd, blijft het ook regenachtig. Mogelijk ging het de afgelopen dagen nog mee met de zon, maar vandaag is er een kans op regen. De buien zullen gepaard gaan met een matige wind. Ook zullen er in de loop van de dag temperaturen voorkomen die zowel boven als onder de 15 en 25 graden liggen.

Het weer de komende dagen

Het weer in Brussel de komende dagen zal zich voornamelijk door de lagedrukgebieden laten bepalen. Gedurende woensdag en donderdag zal het weer wisselvallig zijn met een aanhoudende kans op regen. In het weekend zal het waarschijnlijk weer opklaren, met temperaturen die de 25 graden benaderen. Al met al zal het weer in Brussel de komende dagen gevarieerd zijn.

Conclusie

Het weer vandaag in Brussel vertoont een kans op regen, terwijl er in de loop van de dag temperaturen voorkomen die boven en onder de gemiddelde zomerse temperaturen liggen. Ook in de komende dagen zal het weer veelal gevarieerd zijn met een aanhoudende kans op regen. Als je volledig op de hoogte wilt zijn van het weer in Brussel, bezoek dan de pagina ‘weer vandaag Brussel’.

.