Web design direct
Image default
Rechten

Starter op het gebied van weed? Wij helpen je op weg

Wat mag wel- en wat mag niet?

Voor starters is het handig te weten wat er wel en niet mag op het gebied van weed. We lichten de belangrijkste highlights van de Opiumwet toe. Tot 5 gram canna bis in je bezit hebben voor eigen gebruik is volgens de letter van de wet verboden en dus strafbaar, maar het wordt gedoogd en leidt dus niet tot vervolging.

Word je staande gehouden met 5 tot 30 gram, dan ben je officieel in overtreding. Je krijgt een boete van € 75 en de stuff worden in beslag genomen. Bij herhaaldelijke aanhouding wordt de boete hoger. Ook geldt er een leeftijdsgrens. Iedereen jonger dan 18 jaar krijgt een boete van € 80 tot € 150 en / of een werkstraf van 16 tot 30 uur. Jongeren onder de 18 mogen ook niet naar een coffeeshop.

Van een misdrijf wordt gesproken als je meer dan 30 gram bij je hebt. Je riskeert een gevangenisstraf van ten hoogste 2 jaar en / of en boete die kan oplopen tot € 16.750.

Als individu canna bis exporteren is verboden. Bij hoeveelheden tot 500 gram geldt een boete van € 67.000 en / of 4 jaar cel. Boven de 500 gram kan de gevangenisstraf oplopen tot 6 jaar en de boete gaat richting €78.000.

Zelf telen mag tot 5 planten. Technische hulpmiddelen zijn niet toegestaan. Ga je over de grens van 5 heen? Je wordt gezien als beroepskweker. Als het ontdekt wordt, kun je max 5 jaar cel opgelegd krijgen en / of een boete van € 67.000.

Belangrijkste conclusie

Ja, je kunt volkomen legaal je 5 favoriete zaden online bestellen bij Weedseedsexpress.com! We hebben speciaal een pagina gemaakt voor de beginnende kweker. Hieronder nog even onze top 3 voor alle starters:

  1. Critical autoflower
  2. Northern Lights autoflower
  3. AK 48 autoflower
https://weedseedsexpress.com/nl