Web design direct
Image default
Aanbiedingen

Moderne houten huizen: duurzaamheid en esthetiek

Met de komst van het groene denken is er een toenemende terugkeer naar bouwmaterialen die door voorouders werden gebruikt, zoals hout. Opkomende nieuwe technologieën voor de toepassing van dergelijke materialen worden steeds vaker gebruikt in de moderne bouw. Vandaag praten we met experts van Maestro Tuinhuizen over duurzaamheid en esthetiek van houten huizen.

Creatieve vrijheid voor architecturale oplossingen

 

Hout wordt steeds populairder vanwege zijn ecologische eigenschappen en verlijmd hout is een van de modernste bouwmaterialen voor houten huizen. Gelijmde houtproducten zijn van zeer hoge kwaliteit, omdat de gebreken die kenmerkend zijn voor natuurlijk hout tijdens de productie worden verwijderd. Het hout is verlijmd met ecologische lijm, die niet verhindert dat het hout “ademt”, is waterafstotend en zorgt voor extra stevigheid.

 

Moderne houtlijmtechnologieën maken het mogelijk om verlijmd hout te gebruiken voor de productie van alle structurele elementen van een houten huis. Verlijmd hout heeft ook een goede oppervlaktekwaliteit. Voor het verlijmen worden twijgen uit het hout gesneden, defecten en blanks worden geselecteerd en aangepast op kleur en zelfs textuur, zodat de verlijmde houtproducten er onberispelijk uitzien. Een van de essentiële eigenschappen van gelijmde houten wanden is de stabiliteit van de geometrische afmetingen. In tegenstelling tot gewoon hout heeft verlijmd hout geen interne spanningen, waardoor het zijn vorm en afmetingen behoudt. Gebleken is dat de sterkte van verlijmd hout zelfs twee keer zo hoog kan zijn als conventioneel.

 

Gelijmde balken worden gemaakt van Litouwse en Siberische sparren, dennen en lariks. Hogere wanden versnellen de bouw, ze zijn ook aantrekkelijker en geven wanden een soort stevigheid. Houten huizen gemaakt van gelijmd hout kunnen veel sneller worden gebouwd omdat het geen tijd kost om te settelen, daarom is het mogelijk om de duur van de afwerkingswerkzaamheden aanzienlijk te verkorten en blokhutten te bouwen die het hele jaar door te koop zijn.

 

Gelijmde houtconstructies geven architecten de vrijheid om een ​​breed scala aan ideeën te realiseren, van eenvoudige architectonische oplossingen met eenvoudige constructies tot de meest complexe geometrische gebogen constructies om houten huizen er modern en uniek uit te laten zien.

 

Universele gebruiksopties

 

Op het gebied van bescherming en duurzaamheid bieden fabrikanten gelamineerde constructies aan om gelamineerde constructies te bedekken met beschermende / afwerkverven, die worden geselecteerd op basis van het doel van de houten huis en de wensen van de klant. Een ander belangrijk punt waar fabrikanten de aandacht op vestigen, is de mythe dat verlijmde houtconstructies niet veilig zijn bij brand. De experts van Maestro Tuinhuizen stellen gerust dat verlijmd hout langer zijn draagvermogen behoudt dan metalen constructies. De voordelen van verlijmd hout zijn weerstand tegen vuur, vocht, chemisch agressieve omgeving, verscheidenheid en vorm en sterkte, lichtheid, zuinigheid, goede isolerende eigenschappen, esthetiek, ecologie. Ze bieden universeel gebruik. Dus kiezen voor verlijmde houten huizen is ook veiliger bij brand.

Klanten kiezen vaak voor houten huizen van verlijmd hout omdat hun uiterlijk en esthetiek verband houden met de natuurlijke oorsprong van het materiaal, er grote mogelijkheden zijn om verschillende architecturale vormen en oplossingen aan te passen, milieuvriendelijke materialen geen schadelijke stoffen uitstoten die zijn geproduceerd uit hernieuwbare natuurlijke hulpbronnen, de product is milieuvriendelijk en zorgt voor duurzaamheid en samenhang in alle stadia van de werking van de faciliteit. Dankzij moderne houttechnologieën kan glulam worden gebruikt in individuele constructies, niet alleen voor de constructie van houten huizen met gelijmde balken, maar ook voor de productie van alle houten huisconstructie-elementen: plafonds, daken, kolommen, installatie van interieurdetails, enz.

 

Productie en installatie van houten huizen

 

Glulam houten huizen zijn meestal gemaakt van gezaagde sparren en grenen wanden. Blokhutten van verlijmde balk zijn duurzaam, ecologisch, warm en snel en eenvoudig te bouwen. Vergeleken met de log-array zijn de thermische eigenschappen van de bundel ongeveer 30 procent beter. Volgens experts van Maestro Tuinhuizen wordt de laatste tijd steeds meer gekeken naar ecologie en natuurlijkheid, de hele wereld keert terug naar hout, zowel binnen als buiten. Hout is niet langer alleen een bouwmateriaal voor houten huizen of sauna’s. Zelfs bij zeer moderne projecten bouwen mensen huizen met gelijmde balken. Ook interieurdetails zijn in de blokhut van verlijmd hout aangebracht.

Volgens experts hebben houten huizen met gelijmde balken een beter microklimaat, omdat de balk “ademt”, het pand een bijna perfecte luchtvochtigheid behoudt, ze hebben geen extra ventilatie of bevochtiging nodig. Het is vooral gunstig om in zo’n houten huis te wonen voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen.

 

Modern interieur voor houten huizen met verlijmde balken

 

Een paar jaar geleden hadden bakstenen huizen de voorkeur in heel Europa en werden houten huizen (inclusief gelijmde balken) geassocieerd met de oudheid en een ongemakkelijke manier van leven. Nu wordt het feit dat blokhutten niet zo modern kunnen zijn als bakstenen huizen als een mythe beschouwd. Universeel toegepaste verlijmde houten draagconstructies geven het interieur en exterieur een uniek effect.

 

De experts van Maestro Tuinhuizen ontkennen de mening dat de gelijmde balk naar een dorp ruikt en alleen geschikt is voor een tuinhuis of een jachthuis. Volgens hen is het niet nodig om bang te zijn voor houten constructies, en het interieur van een dergelijk huis is modern en hangt af van de verbeeldingskracht van de bewoners en het vermogen om te profiteren van alle unieke ontwerpmogelijkheden die dergelijke blokhutten bieden. Houten wanden hoeven bijvoorbeeld niet alleen te worden gecombineerd met andere natuurlijke materialen – steen, natuurlijke vezelstoffen of metaal. Een deel van de muur kan worden afgedekt met een paneel, geverfd of anderszins gedecoreerd om een ​​gezellige woonomgeving te creëren.

Glulam houten huizen hoeven niet per se alleen rustieke meubels te hebben. Je kunt stoutmoedig experimenteren en moderne meubels kiezen die je leuk vindt. Doordat de wanden van een houten huis een soort omgeving creëren en toch neutrale kleuren behouden, kunnen ze gecombineerd worden met andere neutrale kleuren en creëren zo niet alleen een moderne, maar ook een gezellige, rustige omgeving waarin het goed vertoeven is.

 

Meer informatie over gelijmde balkhuizen vindt u op maestrotuinhuizen.nl