Web design direct
Image default
Aanbiedingen

Mijn kat komt met een dood vogeltje thuis: wat nu?

Of je nou net je kat hebt of je deze al een lange tijd in je huis hebt wonen, er gaat een punt komen waarop jouw kat met een dood vogeltje aan gaat komen lopen. Natuurlijk is dit de natuur, maar vrijwel iedereen zal het begrijpen dat je hier niet helemaal op zit te wachten. Hoe los je dit op het moment zelf op en nog belangrijker: hoe voorkom je dit voor in de toekomst? In deze blog krijg je hier antwoord op. Voor jou dus voorlopig geen dode vogeltjes mee voor de voordeur!

Wreed, maar de natuur

Misschien ben je een enorme liefhebber van natuurprogramma’s, maar misschien draait je maag ook zowat om op het moment dat jij ziet dat een buffel weer de sjaak is bij een leeuw. Voor katten en vogels is dit natuurlijk idem dito. Niemand wordt écht vrolijk wanneer er een dode huismus voor je deur ligt. Wat doe je ter plekke? Eigenlijk helemaal niets. Het proces is natuurlijk hartstikke wreed. Jouw kat plukt de vogel waarschijnlijk wat kaal en zal gaan genieten alsof het een vijfgangendiner is. Maar toch: het is de natuur. Laat jouw kat vooral even zijn gang gaan. Belangrijker is namelijk hoe je zaken als deze voorkomt in de toekomst.

Zorg voor genoeg te eten

Wanneer jouw kat onvoldoende te eten krijgt, is deze natuurlijk al gauw geneigd om zelf op onderzoek uit te gaan. Zorg er dus voor dat het voerbakje van jouw kat lekker gevuld blijft, zodat deze nooit met honger naar buiten hoeft te gaan. Dit voorkomt onverwachtse vogels voor je deur!

Spelletje?

Voor veel katten is het ook gewoon een uitdaging om een vogel te vangen. Misschien hebben ze helemaal geen honger, maar vinden ze het gewoon vermakelijk. Zaken als deze voorkom je door genoeg met je kat te spelen. Schaf een krabpaal aan of laat je kat achter het licht van een zaklamp aanrennen. Veel leuker vermaak, toch?

 

https://www.krabpaal.nl/