Web design direct
Image default
Internet

Loop deze stappen door als je wifi het niet meer doet

We kennen het allemaal. Je wilt net iets gaan doen waar je internet voor nodig hebt en dan doet de wifi thuis het niet. Heb je voor je gevoel alles al geprobeerd? Aan de volgende dingen kan het liggen dat je wifi thuis niet altijd vlekkeloos werkt.

Herstel je modem

Je wifi thuis werkt weer eens niet. Wat kan je er aan doen. Heel simpel gezegd kun je als eerste je modem herstarten. Wacht even 10 seconden en zet het dan weer aan. Als je de modem weer aan zet maakt hij opnieuw verbinding, maar dit kan wel een aantal minuten duren. Heb je het gevoel dat dit het probleem niet oplost? In sommige gevallen helpt het om het apparaat waarmee je verbinding wilt maken, ook uit en aan te zeggen. Als dit nog steeds niet werkt, dan hebben we de volgende tip voor je.

Check de apparaten

Een andere simpele oplossing kan de wifi instelling van het apparaat zijn. Als je alles al hebt gedaan maar niks werkt dan kan het natuurlijk zijn dat de instelling van je telefoon zorgt dat je geen verbinding kan maken met  het internet. Controleer dit door meerdere apparaten te vergelijken of het werkt op de wifi. Als het slechts één apparaat is dat de wifi thuis niet pakt, dan zal je toch naar de instellingen moeten kijken.

Slecht signaal in huis

Soms werkt de internet wel, maar werkt het niet vlekkeloos. In sommige gevallen zijn het externe factoren die zorgen dat de internet het niet goed doet. Woon je bijvoorbeeld in een huis met veel staal en beton, dan vindt de signaal geen doorgang en heb je slechtere internet. In dat geval moet je de verschillende wifi-kanalen controleren. De buren worden vaak op één van de eerste, van de in totaal 13 kanalen gezet. Kies zelf voor het ‘rustige’ kanaal en je bent gegarandeerd van een snelle verbinding.

Storing

Uiteraard kan er ook een storing bij het bij netwerk waarbij je aangesloten bent. Check op het internet dan altijd eerst of jouw provider een storing heeft bij het internet.