Web design direct
Image default
Aanbiedingen

Kleine verpakkingen hotel supplies

Wie weet heeft u er al iets van meegekregen maar er komt in de toekomst waarschijnlijk verbod op sommige kleine hotel supplies verpakkingen. In deze blog kijken we eerst naar welke verpakkingswetgeving invloed heeft op uw hotel supplies. Daarnaast zetten wij een aantal alternatieven voor uw hotel of bed & breakfast op een rij.

 

Wetgeving rondom hotel supplies

De Europese Unie wil het verpakkingsafval verminderen. Eurocommissaris Frans Timmermans presenteerde in november 2022 een aantal plannen. Zo zijn plannen om de miniflesjes shampoo, douchegel, lotion en de in plastic gewikkelde zeepjes te verbieden. Er komen strengere regels voor afbreekbaar plastic. Op dit moment is het nog onduidelijk hoe de exacte wetgeving er uit komt te zien en wanneer deze ingaat.

 

Alternatieven voor kleine hotel supplies verpakkingen

Er zijn gelukkig praktische alternatieven voor de kleine hotel supplies verpakkingen. In plaats van kleine shampooflesjes of losse zeepjes kunt u hervulbare pompverpakkingen neerzetten. Deze pompverpakkingen zijn in allerlei materialen en uitvoeringen te krijgen. Van praktisch eenvoudig plastic tot luxe marmer. Er is dus altijd wel een dispenser die bij de kamerinrichting past. Om te kunnen navullen zijn er 5 liter jerrycans met shampoo, douchegel en zeep verkrijgbaar. Hier is soms ook een pompsysteem bij, om nog makkelijker te kunnen navullen.

 

Losse shampoo of zeepdispensers kunnen rommelig ogen in de hotelkamer. Als ze niet juist gebruikt worden kunnen ze ook gaan lekken. Waardoor u overal in de badkamer zeep of shampoo kunt aantreffen. En het dus meer schoonmaaktijd kost. Een ander risico van een losse pompdispenser is dat gasten deze makkelijk kunnen stelen. Er zijn speciale houders om navulbare verpakkingen shampoo en zeep op te hangen. Of complete dispensersystemen die u kunt plakken of boren op de badkamerwand. Van een dispenser voor alleen douchegel of een combinatie met ook shampoo en bodylotion. Dispensers zijn er verschillende mogelijkheden in materiaal en design. Van een simpele kunststof uitvoering tot een luxe RVS of chromen dispenser.