Web design direct
Image default
Zakelijke dienstverlening

Wat kies jij voor CMS?

Drupal en WordPress zijn twee van de meest populaire content management systemen (CMS) ter wereld. Beide zijn open source en worden gebruikt voor het maken van websites en blogs. Hoewel ze allebei populair zijn, hebben ze verschillende eigenschappen die ze uniek maken. In dit artikel zullen we de belangrijkste verschillen tussen Drupal en WordPress bespreken.

Drupal vs. WordPress

  1. Doelgroep en complexiteit

Een van de belangrijkste verschillen tussen Drupal en WordPress is de doelgroep en complexiteit. Drupal is een CMS dat meer gericht is op ontwikkelaars en technisch onderlegde gebruikers. Het is zeer flexibel en schaalbaar, waardoor het ideaal is voor grote websites met complexe vereisten. Dit betekent echter wel dat de leercurve van Drupal hoger is dan die van WordPress, waardoor het minder toegankelijk is voor beginners.

WordPress daarentegen is meer gericht op gebruikers die op zoek zijn naar een gemakkelijke manier om een website te maken en te beheren. Het is gebruiksvriendelijk en heeft een grote gebruikersgemeenschap die actief ondersteuning biedt. Dit maakt WordPress een ideale keuze voor beginners en kleine tot middelgrote websites.

  1. Flexibiliteit

Hoewel WordPress een behoorlijk flexibel CMS is, is Drupal nog flexibeler. Drupal biedt meer aanpassingsmogelijkheden en modules die kunnen worden gebruikt om de functionaliteit van een website uit te breiden. Dit maakt Drupal een uitstekende keuze voor websites met complexe vereisten, zoals e-commerce websites of websites die complexe workflows vereisen.

  1. Veiligheid

Veiligheid is een belangrijk aspect voor elk CMS, vooral als het gaat om websites die gevoelige informatie bevatten. Beide CMS-systemen hebben hun eigen beveiligingsfuncties, maar Drupal staat bekend om zijn uitgebreide beveiligingsfuncties en mogelijkheden. Drupal heeft bijvoorbeeld ingebouwde beveiligingsfuncties die beveiligingslekken automatisch detecteren en oplossen. Dit zorgt ervoor dat bijna alle grote MKB bedrijven voor een Drupal website kiezen.

  1. Meertalige ondersteuning

Drupal biedt een betere ondersteuning voor meertalige websites dan WordPress. Drupal is ontworpen om meertalige websites te ondersteunen, waardoor het gemakkelijk is om inhoud in meerdere talen te publiceren en te beheren. WordPress biedt weliswaar meertalige ondersteuning, maar deze is beperkter dan die van Drupal.

  1. Upgrades

Drupal heeft een langere upgrade-cyclus dan WordPress. Dit betekent dat het langer duurt voordat een nieuwe Drupal-release wordt uitgebracht en dat de upgrades langer duren om te installeren. Dit kan soms leiden tot compatibiliteitsproblemen, vooral als er aangepaste modules of plug-ins zijn geïnstalleerd. WordPress daarentegen heeft een snellere upgrade-cyclus en is gemakkelijker te upgraden. Upgrades zijn snel en eenvoudig te installeren, wat betekent dat gebruikers altijd de nieuwste functies en beveiligingspatches hebben.

  1. Gemeenschap en ondersteuning

Beide CMS-systemen hebben een grote gemeenschap van ontwikkelaars en gebruikers die actief ondersteuning bieden. WordPress heeft echter een grotere gemeenschap dan Drupal, wat betekent dat er meer plug-ins, thema’s en ondersteuning beschikbaar zijn. Dit maakt WordPress een goede keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een breed scala aan opties en ondersteuning.

  1. Kosten

Zowel Drupal als WordPress zijn open source, wat betekent dat de software gratis te gebruiken is. Er zijn echter wel kosten verbonden aan het gebruik van beide CMS-systemen. Bijvoorbeeld, als je geen ervaring hebt met het ontwikkelen van een website, kan het inhuren van een Drupal-ontwikkelaar duurder zijn dan het inhuren van een WordPress-ontwikkelaar. Daarnaast kunnen kosten ook variëren afhankelijk van de specifieke vereisten van de website.

 

Jouwe eigen website laten bouwen

Heb jij een internetbureau in Breda nodig om jouw op maat gemaakte website te laten maken? Dan adviseren wij de partij d-Media. Een specialist die al 10+ jaar gespecialiseerd is in Drupal websites voor midden- en groot MKB.