Web design direct
Image default
Gezondheid

Hoe kom jij van het gevoel af dat jij je opgejaagd voelt?

Heb jij weleens het gevoel dat je onrustig bent en het lijkt alsof je opgejaagd wordt? Het is helemaal niet fijn om je gestrest of gejaagd te voelen, omdat je constant het gevoel hebt dat je iets moet doen en anderen iets van je verwachten. Helaas kan het zo zijn dat je hier gedurende een lange periode last van blijft hebben. Soms zit het in je karakter om je vaker nerveus en opgejaagd te voelen. De ene persoon is hier nu eenmaal gevoeliger voor dan de ander. Soms kan het opgejaagde gevoel door stress komen. Wanneer je een lange stressvolle periode meemaakt, kan je uiteindelijk in een burn-out raken. In deze blog lees je hoe je van het opgejaagde gevoel wat je ervaart, af kunt komen.

Op welke manier ontstaat het opgejaagde gevoel wat je hebt?

Een opgejaagd gevoel kan verschillende oorzaken hebben. Zoals je eerder kon lezen kan dit met je karakter te maken hebben. Daarnaast kan te veel koffie en dus een overschot aan cafeïne in je lichaam er ook voor zorgen dat jij je gehaast en opgejaagd voelt. Verder kan stress op het werk door een hoge werkdruk ook een oorzaak zijn van dit vervelende gevoel. Net zoals financiële en relationele stress. Heb je op je werk of in de thuissituatie veel stressvolle factoren? Dan kan de balans tussen werk en privé gerelateerde stress flink verstoord worden. Gelukkig kun jij jezelf aanleren om hier mee om te gaan. Wanneer jij je bewust wordt van de oorzaak van het opgejaagde gevoel, kun je je gedrag veranderen in die specifieke situatie, waardoor je er meer controle over krijgt. Zoek uit wat voor jou werkt en hoe je de rust in je lichaam en geest kunt bewaren op het moment dat je stress ervaart. Dit kost energie en tijd maar je kunt dat opgejaagde gevoel er wel door verminderen.

Schakel een professionele wandelcoach in om van je opgejaagde gevoel af te komen

Wanneer het je zelf niet zo goed lukt om van dit opgejaagde gevoel af te komen, kun je het op andere manieren proberen. Wellicht vind je het fijn om een ervaren wandelcoach in te schakelen. Jullie wandelen samen door de natuur en praten over je gevoelens van opgejaagdheid. Door te onderzoeken waar dit vandaan komt en wat je ertegen kunt doen, verhelp je uiteindelijk dit probleem. Ben je nieuwsgierig en wil je starten met een wandelcoach in Rotterdam? Dan kun je altijd een vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen.

https://www.liberi.nl