Web design direct
Image default
Aanbiedingen

Hoe je paarse raambekleding het beste kan combineren

Paars kan een gewaagde keuze zijn als het om raambekleding gaat. Maar als je het goed doet, kan paars zowel stijlvol als sfeervol zijn. Historisch gezien is paars altijd geassocieerd geweest met rijkdom en voorspoed. De lange associatie van paars met koningshuizen houdt dit concept in stand. Paars brengt ook een uniek gevoel van mysterie met zich mee. Paars is ook in verband gebracht met spiritualiteit en energie. Door de mystiek van rood en de vredige vibraties van blauw samen te brengen, wordt paars beschouwd als de draaikolk van vrede en energie. Paarse raambekleding zijn heel aantrekkelijk, en kunnen in alle kamers gebruikt worden. Gebruik warme, bleke tinten paars voor kinderkamers en slaapkamer, terwijl je de donkere pruimen bewaart voor je woonkamers. Laten we een paar van deze ideeën nader bekijken. 

Gebruik zachte bruine tinten

Warme bruintinten lijken misschien een onwaarschijnlijke combinatie met paars, maar bruin staat wel degelijk goed bij paars. Kies een paarse tint op bruine basis en combineer die met lichtste bloementinten van bruin. Het effect zal een heldere en glanzende kamer zijn, barstend van vitaliteit.

Vouwgordijnen

Omdat vouwgordijnen er in allerlei soorten, maten en kleuren verkrijgbaar zijn, kun je de ze in feite afstemmen op je kussens of vloerkleden. Omdat de paarse vouwgordijnen een overvloed aan licht vraagt om de levendige tinten naar voren te brengen, heb je een raambekleding nodig die veel licht binnenlaat, maar de kamer toch goed beschermt tegen warmteverlies en overmatige blootstelling aan licht.

Een vouwgordijn doet precies dat en nog veel meer. Het mooiste van vouwgordijnen is dat je kunt kiezen uit een schijnbaar onbeperkte keuze aan stijlen. Je kunt de hoogte van het rolgordijn instellen om de lichtinval in de kamer te regelen. S Nachts zorgt de lange lengte van de stof voor een volledige bedekking, zodat privacy en isolatie gegarandeerd zijn.

Violette vouwgordijnen

Creëer deze winter het gezellige huiselijke gevoel met de pruim kleur. Terwijl je marmeren openhaard het middelpunt kan vormen, weef je er een comfortzone van pruimkleurige kussens en houten meubels omheen. Gebruik helder wit in accessoires en lampen, met lichtviolet over de vloer en de ramen.

Een moderne kijk

Als je die strakke, moderne look wilt, moet je met het absolute minimum werken. Versier één muur met een behang in mauve abstract paars, met gedempte tonen van mosterd en bruin. Maak van je lichtgrijze bank de centrale attractie, en gebruik een slimme mix van glazen kunstvoorwerpen en lampen om sober met modern te mengen, voor die ultieme strakke look. Gebruik grijs op de vloerkleden en bruin in de meubels, om een harmonieuze mengeling van kleuren te creëren.

Lichtpaarse jaloezieën

Ga je voor een minimalistische inrichting, dan zijn jaloezieën de perfecte keuze voor de raambekleding. De horizontale lamellen in jaloezieën geven de kamer een heldere, gedefinieerde aanblik, zonder rommel te maken. Het slimme ontwerp van jaloezieën biedt ook geweldige voordelen op het gebied van isolatie, lichtbeheersing en geluiddemping. Je kunt de lamellen verstellen om de lichtstroom in de kamer te regelen. De lamellen kunnen ook ingesteld worden om de inkijk van buiten te blokkeren. Deze jaloezieën zijn ook heel gemakkelijk te onderhouden, zodat je zowel tijd als moeite bespaart. Gebruik lichtpaarse jaloezieën om die slimme, moderne kamer te creëren die perfect bij je drukke levensstijl past.

https://www.raamdecoratie.com